Extreme Bukan Sekadar Mat Jenin

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Extreme Bukan Sekadar Mat Jenin. Saya memang tiada pengalaman dalam bab extreme challenge kalau ada pun setakat panjat bukit, panjat pokok mangga dan kemudian duduk bertenggek dia atasnya itu di kira perkara yang biasa-biasa.

Extreme itu angan-angan

Walaupun begitu ia tidak bermakna saya boleh melupakan hasrat untuk melakukan aktiviti extreme di Skytrex dan Fastrack kerana ini merupakan salah satu impian saya sejak dari bangku sekolah lagi. Bagi pandangan peribadi saya  asalkan ia berbentuk sukan dan mampu mengepam peluh dengan baik dan boleh memperbaiki tahap kesihatan saya sudah pasti aktiviti seperti ini ada penggemar tegarnya yang tersendiri.

Extreme itu pengalaman

Extreme Bukan Sekadar Mat Jenin. Saya rasa jika di beri peluang untuk merasai detik gugup, cemas pasti ia merupakan satu perkara yang tidak dapat di lupakan apa lagi barangkali keterujaan tingkah “gayat” itu lebih membuatkan kaki, tangan saya menjadi kejang seketika, sejuk bertukar seram.

Extreme itu kekuatan

Aktiviti sihat, mencabar keberanian, ketangkasan ini sebenarnya lebih bagus di amalkan oleh setiap dari kita dewasa memiliki kesihatan pada tahap yang baik kerana ia  boleh mengukur sejauh mana kemampuan kita dalam menangani melalui  keberanian dan kekuatan secara alami.

Extreme itu cabaran

Pstt.. ayuh bertindak sekarang . Maklumlah umur makin bertingkat bagi susun gelas plastik stamina pun agak kurang. Mahu juga kita tegangkan urat yang selama ini kendur…kita tegangkan semula.

Extreme itu perbuatan

Saya ingin kongsikan gambar exteram ini pada semua kerana bagi saya ia adalah gambar sepasang suami isteri yang sedang berusaha memasukkan air ke dalam botol dengan menggunakan senduk nasi leper dengan kaki mereka yang di ikat dengan kain. Inilah namanya extreme kasih sayang yang unik, kesepakatan, keyakinan dan kerjasama akhirnya pasangan ini berjaya menjuarai permainan ini. Agaknyalah jika tiada nilai Extreme itu perbuatan saya yakin mereka tidak akan berjaya seperti apa yang di harapakan oleh peserta lain inginkan kemenangan.

Begitu pun sukan  ini tidak di lakukan secara bersendirian tapi amat memerlukan kesepakatan dan berasatu hati begitulah juga kepercayaan dengan apa yang kita lakukan setiap hari haruslah ada keyakinan dalam melaksanakan sesuatu misi supaya ia berjaya di capai. Jika kita berjaya bermakna kita adalah Extreme dengan apa kita lakukan.

Extreme Bukan Sekadar Mat Jenin —-> salam media

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

37 Responses to “Extreme Bukan Sekadar Mat Jenin”

  1. kakiblog

    Mar 11. 2014

    extreme yang tidak membahayakan nyawa masih boleh diterima lagi..lain daripada itu jangan dicuba sama sekali kerana ianya tidak berbaloi..

    Reply to this comment
  2. Mizz Aiza

    Mar 11. 2014

    ekstrem itu mencabar kemampuan diri kita.. sesekali melakukan aktiviti ekstrem pastinya membuatkan kita keluar dari kotak pemikiran biasa..

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 11. 2014

      Saya tengok dekat tv dan blog macsm seronok.bsdan sihat minda cerdad

      Reply to this comment
      • Mizz Aiza

        Mar 12. 2014

        memang seronok suri.. sayangnya dah lebih 10 tahun aiza tak join sukan ekstrem..

        Reply to this comment
        • Mizz Aiza

          Mar 12. 2014

          semua burung biru yang keluar suri..

          Reply to this comment
        • Suri

          Mar 13. 2014

          aiza ada pengalaman juga saya ilek..jomlah aiza sama-sama sertai.saya plan naik bas jer heee..asal mana sempat kata nak cari kepuasan diri keluarga juga…anak harus d jaga sesekali layan kemaruk diri nak juga ahaks..

          Reply to this comment
  3. ema

    Mar 11. 2014

    akak suka lakukan aktiviti ini masa dulu…tp kalau kini tak tahulah masih daya atau tak…hehe

    Reply to this comment
  4. Hafizul

    Mar 11. 2014

    Emm yang ni..masih belum buat lagi..adoiii tak sempat rasanya..hehe..

    Reply to this comment
  5. akubiomed

    Mar 11. 2014

    Memang minat dengan aktiviti cabaran fizikal. Walaupun penat tetapi puas hati dapat menamatkan cabaran dan rintangan yang dilalui.

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 12. 2014

      benar macam kita suka pastu keluar peluh rasa kita berjaya capai tahap sukan mesti keluar peluh baru namakan sihat

      Reply to this comment
  6. puteri kasih

    Mar 11. 2014

    sesekali tu buat cabaran yang extreme memang best..yang penting tak memudaratkan diri.

    p/s lepas refresh banyak kali dapat belanja colgate 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 13. 2014

      apa boleh kata ptri satu aktiviti yang best.tambah saya sah tak ada pengalaman kalau pernah saya yakin saya akan gian.

      masa saya di bangku sekolah memamg minat sertai suka. dulu saya agak lincah di padang tapi sejak dah kawin rasa agak terbatas pula dengan anak dan suami.

      Jadi anak sekarang anak dah besar sikit tapi rasa minat pula nak sertai walaupun jauh saya harap ia akan jadi satu nyata untuk ke sana nanti. kalau dapat saya aka ingat memori sampai bila2

      Reply to this comment
  7. hafiz

    Mar 11. 2014

    Er suri nak buat ke aksi ekstreme tu

    Reply to this comment
  8. hanari

    Mar 11. 2014

    Selama tidak membahayakan nyawa kita atau orang tentu masih bisa diterima. Apalagi kita memang sepertinya perlu sekali-sekali melakukan sesuatu hal yang diluar kebiasaan kita.,

    Reply to this comment
  9. AUC

    Mar 11. 2014

    x leh buat gitu gayat wehh…

    Reply to this comment
  10. Edwin - Salam Media

    Mar 11. 2014

    https://www.facebook.com/events/1470508666511397/1470523926509871/?notif_t=event_mall_reply

    Salam Suri,

    Nanti tolong click pergi di FB event ni ok? Kami buat event terbuka untuk bloggers. Ajaklah kawan 2-3 orang. ok? Nanti kita confirmkan dlm hujung minggu ni.

    Reply to this comment
  11. Raudzah

    Mar 11. 2014

    Kita cukup takut tinggi walaupun suka roller coaster..part Jerit kuat-kuat tu memang best…

    Reply to this comment
  12. Raudzah

    Mar 11. 2014

    Mana pergi add..semua hilang..esok kita datng lagi ya…

    Reply to this comment
  13. encikarman

    Mar 12. 2014

    best tinggi, dah lama tak buat aktiviti lasak nih..

    Reply to this comment
  14. Sis Vee

    Mar 12. 2014

    extreme demi mengubah kehidupan tu perlu jika mahu kehidupan yg lbh terjamin . inti , line n colgate lbh extreme kat sini .

    Reply to this comment
  15. fiza

    Mar 12. 2014

    tak mmpu nk bt aksi extreme.. gayat, penakut semua ada lah..hehe

    Reply to this comment
  16. motivator kota malang

    Mar 14. 2014

    wah keren terimakaish untuk artikelnya

    Reply to this comment
  17. Alynn

    Mar 15. 2014

    yeah…saya walaupun takut aksi cam gini tapi bez la…pernah cuba la kalau flying fox tu…huhuuh

    Reply to this comment

Leave a Reply