Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Wah…..duh.. best kalau dapat sertai kegedikkan yang tak pernah di buat sejak anak dara lagi di  Anjung Jelita Spa & Beauty Centre. Katanya di blog denaihati.com peluang ini terbuka hanya kepada peserta yang berdaftar sepetang bersama blogger dan yeo’s 2014  jatuh pada hari sabtu ahaks.

Ini kalau terjabak ke Anjung Jelita Spa & Beauty Centre mau juga mak surinya alami. Ater lebih bersedia bak kata tag line mereka  “enjoy your stay”. Mana tidaknya belaian mereka mesti lembut dan manja-manja gitu tak betul bapaknya haaa… 😛 Silap-silap mak Suri akan book dua minggu akan datang sapa tahu kans 😉 yelah orang penat naik turun bas dari majlis SBB katanya heh.heh.

Okey girls bagi Suri rahsia kecantikan alaf baru terlalu luas ia bukan dari segi dalaman malahan luaran juga amat perlu di titik  beratkan.

  • Pemakanan

Biasakan mengambil makanan yang seimbang paling penting cuba kurangkan makanan manis, kawal pengambilan garam jadinya di pendekkan  kisah cuba selitkan menu harian wajib iaitu air kosong, buah-buahan dan sayur-sayuran.

  • Kesihatan

Seminggu sekali lakukan aktiviti sukan bersama keluarga. Jika sibuk sekalipun  lakukanlah latihan tekan tubi pun boleh juga. Macam Suri asal ada masa terluang paling koman pun buat senaman gelung rotan itu atau beli sahaja tali skeping itu ..yeah!

  •  Solat tahajud

Ia kira antara solat yang dapat menenagkan diri kita pada Pencipta. Dalam keadaan malam yang indah dan sepi inilah kita meluhkan dan mendekatkan padaNYA. Hati orang yang benar-benar istiqamah jiwa akan sentiasa bahagia selalu walau apa cara masalah yang hadir dalam diri.

Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru

Lokasi -KLCC, Kami amat menyukai aktiviti riadah bersama keluarga

  • Riadah

Suri amat menyukai aktiviti riadah. Jika Suri mengikut suami berkerja selalunya selepas habis duty kami akan ke Taman KLCC menemani anak mandi-manda. Tapi sebelum itu kami akan habiskan bahan bacaan yang di bawa. Agak-agak waktu petang redup sikit barulah kami ajak anak mandi. Jika Ipoh kami akan ke Padang Polo paling dekat di balakang taman perumahan kami ada sebuah Taman Botani di sana segala kelengkapan asas sukan di sediakan. Paling menarik panorama air pancuran di waktu petang sungguh cantik. Jika kami bernasib baik pelangi warna-warni  akan muncul rasa damai dan senang di buatnya. Opss! lupa suasana paling best kami akan membeli roti dan akan memberikan ikan patin sebesar lengan makan roti dalam sungai 🙂

  •  Muka

Suri terkadang pemalas juga cuci muka sesekali itu bolehlah. Bab scrub paling lemau seminggu sekali itu jika rasa kulit muka terlalu lama berjemur tepi pantai itu kalau balik kampunglah hu.. Apa pun cuci muka haruslah di lakukan pada tahap wajib sekiranya anda seorang yang tegar pada produk kecantikan. Jangan sesekali anda tidur dan biarkan kulit muka tanpa cuci nanti akan datang sang jerawat yang tak sepatutnya uh.. I tak rela u!

  • Kawal perasaan

Jika anda mempunyai masalah pada orang sekeliling maka perbaikilah. Ia juga sedikit sebanyak akan membantu merosakkan emosi dan kesihatan anda secara keseluruhannya. Orang yang tidak bijak mengawal perasaan akan mudah membuatkan kulit wajah menjadi cepat berkedut dan tidak berseri. Bahkan orang  yang nak hampir dengan kita pun akan rasa takut.

 

Bagaimana caranya untuk menikmati cara moden dan tradisional Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru di Anjung Jelita Spa & Beauty Centre terdapat 4 ramuan yang lengkap dan terbaik untuk memanjakan diri Body Massages, Facial Treatments, Nail Care dan Body Treatments & Waxing

1) Body Massages

2) Facial Treatments


3) Nail Care

4) Body Treatments & Waxing

Untuk maklumat lanjut:-
 
 
Lokasi: Anjung Jelita Spa & Beauty Centre,
115-1A & 1B, Jalan TKS 1, Taman Kajang Sentral, 43000 Kajang, Selangor
Hubungi : +6 03 – 8736 4412
Waktu di buka: Mon: 11:00 am – 8:00 pm,Wed – Sun: 11:00 am – 8:00 pm
 

Kenangan Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru masihku ingat pertama kali Suri ingin menggunting rambut di basuhnya rambut ini dalam mangkuk singki masa itu terasa segala urat -selirat suri geli -geliman. Terutama part telinga haaa..Serius inilah kejadian buat geli dan ketawa mengkekek-kekek tak henti-henti sampakain amoi comel ala korea kata jangan geli kita cuma basuh dan kasi urut sahaja meh.. Masa dia cakap “basuh” dia punya kuku nan tajam macam mak limah terasa mencengkam jugalah kepala suri di mayangkannya.

Bagaimana dengan rahsia kecantikan wanita alaf baru anda?

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

28 Responses to “Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru”

  1. nurmisnan

    Mar 06. 2014

    Menarik tips tersebut sis.. tq sharing utk
    Alaf baru kita..

    All d best n gd luck

    Reply to this comment
  2. Mizz Aiza

    Mar 06. 2014

    dah lama tak manjakan diri di spa macam tu suri.. terima aksih share tips berguna ni suri.. 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 06. 2014

      saya tak ada pengalaman langsung heeee.. jomkah pergi kalau ada masa kelapangan best juga manjankan diri..sesekali…

      Reply to this comment
  3. Mizz Aiza

    Mar 06. 2014

    *kasih

    Reply to this comment
  4. puteri kasih

    Mar 06. 2014

    tips-tips yang menarik tu Suri..best juga kalau sekali sekala dapat manjakan diri di spa kan 🙂

    p/s jom kita jalan-jalan naik kereta nissan 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Mar 06. 2014

      best sapa kata tak best..ayuh klik kalay SETUJU dengan entri saya. nak tambah lagilah di galakkan nghee…. 😉

      Reply to this comment
  5. fuza

    Mar 06. 2014

    menarik ni..tapi nun kat Kajang..jauh la pulak

    Reply to this comment
  6. Fiza Rahman

    Mar 06. 2014

    Bilalah blh gi spa ni. Dah lama tak manjakan diri.

    Reply to this comment
  7. hafizmd

    Mar 06. 2014

    harga murah gak tu…boleh bawak wife ke sini…hohoho

    good luck suri

    Reply to this comment
  8. Raudzah

    Mar 06. 2014

    Singgah malam Jumaat kat sini sambil klik iPhone 5 & robbie gill..ini je yang ada…

    Reply to this comment
  9. Ade Arif

    Mar 06. 2014

    Info yang menarik…
    bisa memanjakan diri bersama keluarga

    Reply to this comment
  10. ajumohit

    Mar 07. 2014

    good luck suri, pegi juga nnati ye? bolehla jumpa kat sbb nnti

    Reply to this comment
  11. Cantik tu agak subjektif. Kalau tanya lelaki, rata-rata akan cakap isteri or GF mereka yg tercantik verse vice. 😀

    Reply to this comment
  12. Mizz Aiza

    Mar 07. 2014

    semua wanita ingin tampil cantik dan menarik.. apa yang penting cantik luar cantik di dalam juga.. jom terbang ke jepun suri.. 5kali singaporeair..

    Reply to this comment
  13. KesumaAngsana

    Mar 07. 2014

    wah kalau dapat semua ni mmg best lah !.. done nuffnang yer

    Reply to this comment
  14. Cheq Eem

    Mar 07. 2014

    wanita memang suka nampak cantik kan… ekekeke… tapi kalau dapat pergi spa bestnya lah….. 😀

    Reply to this comment
  15. encikarman

    Mar 07. 2014

    spa.. wow.. best ni rileks2

    Reply to this comment
  16. Hafizul

    Mar 07. 2014

    Wuduk juga merupakan penawar yang ajaib untuk menjaga kecantikan wajah muka..hehe..terima kasih Suri atas perkongsian ini..hehe

    Reply to this comment
  17. hanari

    Mar 11. 2014

    Menarik sekali tisp nya,

    Reply to this comment
  18. blog amir

    Apr 23. 2014

    lama x singgah sini. hihi

    Reply to this comment
  19. huda

    Oct 15. 2014

    Kecantikan dengan wanita memang tak dapat dipisahkan..best manjakan diri di spa.

    Reply to this comment

Leave a Reply