DIY Kusiner Storage Basket IKEA

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

DIY 1 2 3 kusiner storage basket IKEA mudah di lakukan. Rasanya tidak sampai sepuluh minit Suri  mengerjakannya.

Memang semudah nombor 123 yang tertulis di kotak lutsinar luarnya.

bahagian bawah ada zip!

bahagian bawah ada zip!

Tujuan utama kami membeli kusiner storage basket IKEA :-

  • Ruang tamu nampak lebih ceria.
  • Mudah kerja ibu mengemas dan membawa bakul saiz comel ini ke hulu-hilir mengutip barang selalu terjumpa dibawah sofa, bawa meja makan jika bandingkan membawa bakul besar amat berat dan leceh.

  • Mudah untuk anak mengasingkan barang keperluan mainan. Kotak pertama lego, kotak kedua hello kitty saiz sedang dan ketiga boleh letakkan buku-buku dan pensil.
  • Menarik minat anak mengemas barang sendiri setelah selesai bermain.

Pengalaman membeli dan memasang barang IKEA lepas boleh sini.  Setakat ini hanya barang yang simple sahaja di beli barang yang bersaiz berat masih tidak bercadang lagi sebab rasa keperluan ada sudah tersedia.  Mungkin untuk masa akan datang kalau perlu sahaja akan beli ;).

Dah..jom klik..klik The IKEA Sale 2014 yang sedang rancak menari ini dalam blog ini. Depa tengah rancak buat offers! ahak..jumpa di sana nanti yer! 😉

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

23 Responses to “DIY Kusiner Storage Basket IKEA”

  1. ema

    Feb 26. 2014

    akak baru sekali pergi IKEA..itupun masa hari raya..hehehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 26. 2014

      saya bila ikut suami ada keje luar bolehlah singgah tapi untuk pi sana di ipoh memeh jauh kalau pi tak bersebab heee

      Reply to this comment
  2. wafacw

    Feb 26. 2014

    Untung dok dekat dengan IKEA… macam2 ada – cantik2… kalau pergi IKEA mesti bawak balik macam2 especially yang unik2… 😀
    Saya paling suka Frame gambar IKEA… banyak dah beli tapi masih tersimpan… 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 26. 2014

      mana untung hee…ikea mana ada cawagan kat ipoh ni saya beli ni kl huhu..

      haa banyak bingkai gambar yang menarik. kekadang susah nak pilih mana satu yang terbaik.

      baik buat sayang beli kalau lama terperuk

      Reply to this comment
  3. akubiomed

    Feb 26. 2014

    Lepas ini buah hati Suri lebih rajin untuk berkemas. 🙂

    Reply to this comment
  4. Strider

    Feb 26. 2014

    ikea banyak design2 yang simple tapi cukup menarik macam nie kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    Reply to this comment
  5. Mizz Aiza

    Feb 26. 2014

    senang ada kotak macam ni untuk asingkan barang-barang.. anak suri pun ceria je nak mengemas..

    Reply to this comment
  6. Sis Vee

    Feb 26. 2014

    mmg mudah dan senang dan praktikal . Education uk 4 u dear .

    Reply to this comment
  7. Raudzah

    Feb 27. 2014

    Comel & senang kan suri…Big Mac for Suri!!!!

    Reply to this comment
  8. Hafizul

    Feb 27. 2014

    Emm cantik dah ni…leh la letak perkakasan kecil kan?hehe

    Reply to this comment
  9. Mr. Teddy Bear

    Feb 27. 2014

    Hari pernah beli jugak letak kat bilik tidur.. senang nak kemas barang bila ada benda ni… =)

    Reply to this comment
  10. hafiz

    Feb 27. 2014

    kalau ikea tu dekat memang kompom beli barang kat sana je..

    Reply to this comment
  11. KesumaAngsana

    Feb 27. 2014

    kat rumah ni kdg bubuh & letak lah ape jns box N kotak… gutu jugalah rupa sepahnyer… hehehe

    Reply to this comment
  12. Norasikin

    Feb 27. 2014

    Dah penuh rumah saya dgn barang2. Beli rak, rak penuh. Beli tool box, kejap je penuh. Beli bakul pun bakul penuh. Atas meja pun penuh. Berapa banyak pun storage yg saya beli, tetap penuh jugak. Apa nak buat?

    Reply to this comment
  13. mancai

    Feb 27. 2014

    kalau anak aku nie suri… kita buat tak sampai 10 minit… tapi derang kasi musnah tak sampai 1 minit… huhuhuhu

    Reply to this comment
  14. Farisya Anastasyia

    Feb 27. 2014

    senang je nak pasang.boleh la beli satu nanti.hehe

    Reply to this comment
  15. motivator kota malang

    Mar 01. 2014

    terimakasih untuk infonya
    salam kenal

    Reply to this comment
  16. TehR

    Mar 01. 2014

    warna pun menarik
    memang anak2 akan suka dengan bakul comel ni

    Reply to this comment
  17. Motivator Kota Malang

    Mar 03. 2014

    trimakasih atas artikelnya yang berjudul “diy kusiner storage basket ”
    sanagt bermanfaat sekali buat saya 🙂

    Reply to this comment

Leave a Reply