The Lego Movie 2014

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Bu, jomlah kita tengok cerita Lego. Best tau kata anak. Bu..tengok wayang lego movie pun boleh makan pop corn banyak-banyak buh tak payahlah nak basuh piuk hari-hari sambung akhir ayatnya yang sedikit menekan persis meminta perhatian dari seorang ibu..

Masa itu Suri leka mencuci periuk dalam senyum sendiri berkata mana dia tahu cerita lego movie 2014 itu macamlah best sangat apa dia pernah tengok ker?

The Lego Movie 2014

tiket wayang the lego movie 2014

Hurm, musykil tahap pelik jugalah. Biasalah bila orang dewasa menabur janji pada anak-anak depa akan cepat ingat. Jadi kaedahnya sila berani mengaku dan laksanakan dengan segera. Kalau tidak dia akan mengamuk tarik muka 1 sen!

The Lego Movie 2014

Riak muka berjaya & sukalah

12 Februari kami pergi jugalah memenuhi permintaan anak Nur Ummu Umairah tapi sayang cik kaunter hadapan kata tiket dah sold. Sedih jugalah tengok riak air muka dia. Jadinya untuk setengah harga tiket pada hari rabu di seru kempunan 🙁 Maka kami terus tempah tiket untuk hari esoknya.

The Lego Movie 2014
antara watak yang menarik !

Permulaan dan pengakhiran jalan cerita The Lego Movie 2014 memang banyak aksi kelakar dan usur pengajarannya di situ. Seperti bersatu kita teguh bercerai kita roboh haaa.. Bagi anak-anak yang suka akan permainan lego dan berimiginasi mencipta lego anda patut tengok. Sebab banyak bangunan, kapal angkasa menarik di reka cipta dengan begitu cantik dan dramatik sekali. Sungguh anda seperti berada di dalam dunia fantasi  lego.

Jom pergi tonton The lego selalunya benda ini akan run di pawagan waktu pagi sehingga petang sahaja itu pun kalau tengok dekat Aeon Section 18 Ipoh. Kalau malam sahlah cerita kartun tak akan run selain dari jam yang di tetapkan. Ini dapat tahu dari encik kaunter haa. Tempat lain gua tak tahu hiii..

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

37 Responses to “The Lego Movie 2014”

  1. encikarman

    Feb 24. 2014

    dah tgk, tak menarik sangat hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 24. 2014

      ye ker haa.. 😉 kami dan penonton lain siap gelak lagi anak asyik tanya asal gelak dia pelik jer..

      Reply to this comment
  2. Mizz Aiza

    Feb 24. 2014

    baru nampak ceria muka anak suri bila keinginannya dipenuhi..

    Reply to this comment
  3. hafiz

    Feb 24. 2014

    Baru nak bawak budak2 gi tgk citer ni

    Reply to this comment
  4. akubiomed

    Feb 24. 2014

    Ingat nak bawa anak menonton filem LEGO kalau ada kesempatan. Cuma bimbang pengunaan dialog dewasa didalam filem ini.

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 24. 2014

      nampak gaya malaysia mesti wujudkan pembikinan filem orang melayu persis lego boleh jadikan contoh macam filem lego ni. setuju daro sudut bahasa memang susah nak kata sebab versinya asal dari orang putehkan uhuh…

      Reply to this comment
  5. papa mifz

    Feb 24. 2014

    tak berani bawak Mifz masuk panggung wayang lagi…hehe

    Reply to this comment
  6. KesumaAngsana

    Feb 24. 2014

    KA x sempat tgk lagi ler.. latley mmg sgt2 busy !

    Reply to this comment
  7. Pakar Bagaimana

    Feb 24. 2014

    Macam menarik saja cerita ni. Rasa macam nak tengok hari Sabtu ni

    Reply to this comment
  8. Hafizul

    Feb 24. 2014

    Wah-wahh…seronoknya…sedap tak citer ni ha???hehe

    Reply to this comment
  9. Kamal Mustafa

    Feb 24. 2014

    Ramai yang cakap tak best sangat ceritanya.

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 24. 2014

      setakat saya tengok ok.mungkin ornag tak paham berapa nak tangkap jalan cerita awal dan simpulan akhir tu hi.. bagi saya jalan carita sampaikan mudah.cuma beza daya pemahaman masing-masing 😉

      btw jangan risau semua cerita ini 100% cipta seni bina LEGO !

      Reply to this comment
  10. Raudzah

    Feb 24. 2014

    Tak tengoklah Suri..yang penting janji dah tertunai ya…

    Reply to this comment
  11. Raudzah

    Feb 24. 2014

    Free Cursor & love test for you!!!

    Reply to this comment
  12. Walaupun kawe suka LEGO, nampaknya kawe tak teruja lak bila tonton citer tu. Ok dan funnay gak cuma rasa janggal lak bila tengok. Tapi, ada pengajaran tersirat di sebalik cerita yang boleh diambil iktibar.

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 24. 2014

      janggal sebab rekaan semua legokan hii… cuba buat animasi kartun sah tak janggal ha..:) tak apa jangan risau cerita selamat tak ada aksi panas..

      Reply to this comment
  13. ajumohit

    Feb 24. 2014

    dah lama tak tengok wayang ni suri, bebudak mmg suka citer mcm ni

    Reply to this comment
  14. TehR

    Feb 24. 2014

    kami tunggu siaran kat tv je
    haha

    Reply to this comment
  15. ema

    Feb 25. 2014

    ramai juga yg cakap best… tp mujur tak janji dengan anak-anak pun…hehehe

    Reply to this comment
  16. puteri kasih

    Feb 25. 2014

    dah lama tak pergi tengok wayang..tapi kalau sesekali dapat tengok memang best juga 🙂

    Reply to this comment
  17. puteri kasih

    Feb 25. 2014

    Seronok Nur Ummu Umairah dapat tengok lego movie yer 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 26. 2014

      sebab rumah ada lego..lepas tu ayah dia siap berjanji mana tak nyer kawan tu pun menuntut hak ler heeee 😉

      Reply to this comment
  18. Zul

    Nov 24. 2014

    baru tau ada cite pasal lego ni..sy dri kecik suka lego..boleh layan nnt ni.. tq for sharing suri..

    Reply to this comment

Leave a Reply