Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia sudah diketahui umum bahawa ilmu dan usia tidak mengenal seseorang itu untuk mempelajari sesuatu. Lihat sahajalah golongan berusia Rayah Abd Ghani, berusia 70 tahun telah berjaya menggenggam segulung ijazah sarjana muda di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Dia bangga sungguhpun usia lanjut dan mempunyai sepuluh orang cucu bukan penghalang niat sucinya tergantung tapi kerana usaha dan azam kuat di hadapkan juga dan terus berusaha untuk mendapatkan apa di hajati sekian lama. Mungkin ada sesetengah berpendapat usia sudah lanjut ada ke mana-mana syarikat memerlukan perkerja seperti mereka.

Jika ada berfikir begitu agaknya sampai bilakah kita akan berjaya? masihkan kita berada pada paras sentiasa sama sepanjang tahun yang berlalu…fikirkan.

Jadi tidak salah andai saya katakan usia untuk menuntut ilmu itu tidak mengenal lingkaran umur baik di usia muda ataupun tua asalkan anda berkehendakan mempelajarinya anda pasti boleh lakukannya.

  • Anda ingin memperbaiki mutu penguasaan bahasa english inilah salah satu cara untuk meningkatkan tahap kefahaman anda lebih mendalam. Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia ada caranya yang tersendiri.
  • Mahu tetapi malu untuk menghadiri ke kelas kerana di khuatiri akan di gelakkan orang di sekeliling tidak mengapa kerana buku ini boleh membantu anda menyelesaikannya masalah anda. Anda ingin membaca, mengulangkaji di mana sahaja boleh. Pendek kata selagi kurang faham buku ini boleh di baca berulang-ulang kali.
  • Percayalah orang selalu menggunakan bahasa english ini percakapannya lebih hebat dan berkeyakinan kerana berjaya mempelajari lebih dari satu bahasa. Katakan anda pergi ke kedai membeli barang dan terdapat seorang pembeli berurusan dengan tuan kedai dengan menggunakan bahasa bahasa english aku pasti akan ada yang rasa meluat kot. Nah lihatlah pendangan orang di sekeliling kita. Adakah rasa cemburu atau sebab kamu fikir dia berlagak tak itu hak dia sebab dia tahu.
Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia

Anda berani !

Anda bagaimana? Tahukah anda pada dasarnya kita pun boleh berlagak juga maksud berlagak di sini kalau kita pun nak pandai juga guanakan bahasa ini maka tak salahlah kita mempelajarinya. Mana tahu lepas ini kita akan kemana-mana boleh sahaja menggunakan bahasa english dalam loghat dan lagak tersendiri.

  • Jika anda mempunyai ilmu bahasa yang lebih ia merupakan satu kelebihan dan bukan pula untuk menunjuk-nunjuk tapi ia memudahkan anda berurusan dengan orang sekeliling. Perasan tidak masih ada sesetengah warga tempatan Ipoh  misalannya tempat suri menetap sekarang ni hampir majoritinya kaum berketurunan cina dan sebahagiannya kaum india agak sukar memahami percakap kita dalam bahasa melayu. Jadi jika anda tahu menggunakan bahasa english saya yakin masa inilah peluang yang terbaik untuk anda menunjukkan bakat kepada merka bahawa kita bukan sahaja boleh berbahasa melayu dengan baik malah bahasa english pun boleh. Bagi up sikitlah kaum melayu ni dikk.. Bagi bukak sikit mata mereka melayu boleh!
Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia

Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia

Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia pada sesuatu perkara hebat dan  mengguntungkan masa hadapan kerana ia satu pelaburan yang  berpanjangan.

ps: Ah, kau kalau ada sale bukan main pantas lagi kau pergi carikan. Ini rega baru RM30.00 jer

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

32 Responses to “Teknik Berjaya Mempelajari Grammar English Dalam Bahasa Malaysia”

  1. Manan Qayyim

    Jan 29. 2014

    betul….. nk blaja tak mengenal usia….. mase aku pi klas english dulu… ade je makcik ikut serta….

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 29. 2014

      wah memang tebraiklah.belajar tak kira waktu, usia ..minat 🙂 asal mahu teruskan sahajalah

      Reply to this comment
  2. hafizmd

    Jan 29. 2014

    Alhamdulillah. Dapat buku percuma daripada bro Anuar. Bukunya ttp topik ini juga…

    teruskan usaha yer Suri =)

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 29. 2014

      syukur.buku mudah nak faham nak orang nak tahu asas bagus untuk rujukan.terima kasih 🙂

      Reply to this comment
  3. hafizmd

    Jan 29. 2014

    Suri..ambe cari butang entri2 lama di single post…tp takde…mungkin kalau ada, senang utk pelawat terus lepak lama2 di sini…

    just sekadar pandangan ambe =)

    Reply to this comment
  4. puteri kasih

    Jan 29. 2014

    senang nak belajar grammar sekarang..tak perlu pening pening dah 🙂

    Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Jan 29. 2014

    hanya burung biru yang berterbangan , nak tak nak terpaksa juga. Jangan sedih hati ye 🙂

    Reply to this comment
  6. lizz

    Jan 29. 2014

    waa mudah nak belajo english siap ader buku panduan lagik…

    Reply to this comment
  7. akubiomed

    Jan 29. 2014

    Masih ada peluang untuk memperbaiki grammar Inggeris. Buku ini boleh tidak mempunyai tarikh luput dan boleh diwarisi.

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 29. 2014

      itu yang untungnya belajar kemudian di turunkan pada adik beradik pula.tak rugi membeli 🙂

      Reply to this comment
  8. Raudzah

    Jan 29. 2014

    belajarlah selagi terdayakan suri…

    Reply to this comment
  9. Raudzah

    Jan 29. 2014

    Clinton Foundation & Blue bird for you..tak taulah ada pint or not coz yang lain tak ada!!!

    Reply to this comment
  10. Vee Sandi

    Jan 29. 2014

    klu nak belajar , apa cara pun blh . x dpt nak topup , iklan x timbul … huhuhuuu

    Reply to this comment
  11. okje

    Jan 29. 2014

    Dari dulu okje belajo BI ni sampai sekarang tak pandai pandai Suri hehe…tp mmg bagus kalau terer cakap BI nikan…

    Reply to this comment
  12. Bobo

    Jan 29. 2014

    pokoknya perlu dibaja, nak pandai perlu banyak membaca 🙂

    Reply to this comment
  13. titan

    Feb 01. 2014

    yelah. yelah..gua kena belajar lagi lah nih..

    Reply to this comment
  14. TehR

    Feb 01. 2014

    mak ayah datuk nenek juga boleh terus belajar
    lagi best belajar dengan anak cucu

    Reply to this comment
  15. Hafizul

    Feb 02. 2014

    Menda ni atas nak ngn tak nak aje..hehe

    Reply to this comment
  16. kak yatiadam

    Sep 15. 2014

    as salam tuan tanah.. tahniah anda ada blog yg banyak info

    jemput blogworking..

    Reply to this comment

Leave a Reply