4 Cara Pasangan Anda Mudah Menipu

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

4 Cara Pasangan Anda Mudah Menipu. Apa yang kita lalukan hari ini kemungkinan orang amat kita cintai akan lebih menghargai diri kita seperti selalunya. Tapi mestikah kadar keserataan perasaan sayang untuh itu akan kekal sama seperti pertama kali anda kenal dan cinta kepadanya.

Tahukah anda begitu banyak Cara Pasangan Anda Mudah Menipu terkadang anda tidak sengaja untuk menipu diri sendiri apalagi si dia. Ternyata dengan alasan yang mampu anda khabarkan “sekadar untuk menyelamatkan keadaan” maka hal berkaitan dengan tipu sering menjadi dasar untuk menutup segala kemarahan dan sabar dalam diri.

Cara pasangan anda mudah menipu anda tanpa sengaja:-

 • Orang kalau marah mesti ada sebab tertentu padahal perkara yang kecil boleh selesaikan tapi sengaja di perbesarkan. Mungkin layanan dan perhatian anda kepadaya telah berkurangan. Adakah anda rasa apa yang anda lakukan selama ini berjaya memuaskaan hati dan kehidupan pasangan anda.
 • Apabila anda mulai berjanji dengan pasangan anda maka segeralah anda kotakan janji tersebut. Andaikata anda terlupa maka lihatlah perubahan yang berlaku padanya. Sesetengah pasangan akan menarik muka dua segi seperti marah ataupun merajuk.  Jika pasangan anda seorang yang jenis tidak kisah pasti anda patut bersyukur ke arah lebih baik. Tapi masihkah si dia  mempercayai kata-kata dalam hatinya sebagai penyedap jiwa ” tak mengapa”
Cara Pasangan Anda Mudah Menipu

Sampai bila . . .

 • Mana-mana perhubungan yang di impikan mengharapkan sebuah kejujuran. Tapi bagi anda kejujuran hanya ia perlu sahaja tapi bagi perkara yang remah mungkin pasangan anda memerlukan juga. Ini semua kerana pengalaman yang dia pelajari dari diri sendiri ataupun persekitaran menyebabkan bagi pasangan anda kejujuran perlu telus. Tapi sebaliknya anda tidak kisahkan malah tanggapan anda jujur terkadang untuk selamatkan keadaan atau lari dari satu masalah ke masalah lain. Fikirkan kembali jika jujur itu sudah semakin menipis di hatinya. Masihkan anda mampu menutup lubang-lubang makin pecah.
 • Anda seorang yang kuat berkerja dalam bidang kerjaya. Bagi anda kerja harus diutamakan tapi jika dibawa berbincang masalah ataupun bercerita hal anak-anak yang semakin membesar, hati si dia seronok bercerita minat dan usahanya melaksanakan tugasan suri rumah tangga atau kerjaya pejabatnya. Tapi respon yang anda berikan kepadanya seperti riak bersahaja tanpa berkutik rasa ingin tahu. Jadilah seorang pendengar yang baik dan bertindak balaslah akan apa yang di sampaikannya. Kerana setiap apa yang si dia kisahkan pada anda mungkin tidak penting tapi bagi pasangan anda ia bermakna walaupaun  hanya berbicara “cantik tak”

Masih selamatkanlah rumah tangga anda? Banyak perkara yang kita tidak mampu menawan hati pasangan dan ia sukar untuk di baca. Baik lelaki yang luarannya nampak cool, perempuan pula banyak mulut bila luahan di ungkit bersama teman sejantinanya.

Andakah anda rasa situasi anda dan pasangan mudah  menipu sesama sendiri ini akan dapat di selesai?

Dapatkan preview ebook “99 punca penceraiansini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • wah parah mungkin sebab sumber kewagan atau lain hal barangkali.tak kena cakap dengan dia.terkadang biia kita diam orang tak tahu apa yang kita tak puas hati tuh.jadi baik terus terang cakap pada dia kenapa lambat tunaikan.kalau tak tanya tak tahu 😉

  • ya mudah nak menipu tapi masa akan datang akan berlaku lebih buruk. harap mampu membuat titik permulaan baik untuk mulakan hidup berumah tangga nanti 😉

  • item yang perlu ada banyak lagi rencah tapi kita sering kata itu tak perlu.bagi nak serius dalam rumahtangga perkara ini perlu ambil berat

  • saya tak kisah nak tipu tapi yakin satu hari akan kantoi gak. benda akan berlaku tanpa di duga tanpa pelru susah nak peningkan kelapa.selalu tipu tak boleh pergi jauh sangat nanti lama-lama akan terbuka satu persatu gak.cuma mungkin sabar untuk tahu bila benda akan di ketahui..

   tapi bagi si pihak kena tipu benda amat menyakitkan untuk di terima. orang tipu kita akan terdiam tak banyak alasna di ciptakan lagi. or paling ketat pun silap-silap orang tu susah nak percayakan orang tu lagi.

  • insyallah kekuatan kita adalah jujur dan setia padaNYA juga. kata orang hubungan dengan Allah juga kena baik insyallah kita akan mamapu kawal rasa gejolak untuk menipu bertingkat-tingkat