Cara Membuat Bun Meletops Meraih Kasih Sayang

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Cara Membuat Bun Meletops Meraih Kasih sayang apa lagi jika hari-hari makan bun pun tidak mengapa. Bagi Suri Cukup ada dua seketul bun dengan sebesar penumbuk orang dewasa add bersama satu gelas air suam itu cukup mengenyangkan perut.

Tahukah anda:

Bun yang sedap, gebuh adalah bun yang diperbuat daripada air tangan sendiri. Bukan bun yang di jual dan di beli di kedai yang mana rasanya terkadang kurang menepati citarasa sendiri.

Cara Membuat Bun Meletops Meraih Kasih sayang yang terbaik:

  • Bun yang buat merupakan ilmu yang boleh di turunkan dari anak-anak.
  • Bun yang di adun, hirisan daging halus, kukus dengan tahap suhu sederhana di bentuk  dengan penuh kasih sayang akan mampu mengikat dan menggeratkan rasa sayang anak, suami dan keluarga terdekat.
sesiapa pun boleh bikin

sesiapa pun boleh bikin

  • Bun terbaik adalah bun pertama kali yang berjaya anda hasilkan.

Dapatkan Cara Membuat Bun Meletops Meraih Kasih sayang dan tiga resepi yang terbaik di —————–> sini

Pstt..Jika anda bijak mencari ruang berniaga secara kecil-kecilan di rumah salah satunya resepi yang mendapat perhatian pembeli adalah seperti bun inti daging, roti bun kacang merah, bun inti ayam.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

43 Responses to “Cara Membuat Bun Meletops Meraih Kasih Sayang”

  1. ajumohit

    Jan 22. 2014

    bun gebu memang sedap, kalau sekali buat dah menjadi tak sah kalau nak cuba lagi

    Reply to this comment
  2. raudzah

    Jan 22. 2014

    Gebunya bun tu suri…mesti best…American redcross & Alzheimer for suri…

    Reply to this comment
  3. encikarman

    Jan 22. 2014

    mari makan bun pagi tadih, suka yg kacang

    Reply to this comment
  4. akubiomed

    Jan 22. 2014

    Takutlah hendak makan nanti perut meletup. 🙂

    Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Jan 22. 2014

    kalau bun tu meletop macam mana? haha

    Reply to this comment
  6. puteri kasih

    Jan 22. 2014

    tapi betul kalau buat sendiri memang sedap kan, macam macam inti le buat

    p/s ada burung biru je yang sedang terbang untuk hari ini, jangan sedih sedih tau

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 23. 2014

      apa nak kata kalau buat inti ikut kita suka rasa sedap.kalau kita buat untuk anak -anak lagi depa suka double dupe berkali-kali.

      inilah cara memikat jiwa mereka 😉
      heee..terima kasih loh

      Reply to this comment
  7. ema

    Jan 22. 2014

    tolong hantarkan untuk akak kat sini satu…

    Reply to this comment
  8. Anim

    Jan 22. 2014

    memang kena belajar buat bun. kat Ipoh tak jumpa lagi kedai roti Muslim (waktu saya ronda2 lah..)

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 23. 2014

      baru saya tahu sis anim orang ipoh.kalau cina banyakkan tepi jalana dalam aeon lagi lah….

      Reply to this comment
  9. Bahrain

    Jan 22. 2014

    bun lagi sedap kalau mak kita yang buatkan. hehe.

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 23. 2014

      mak buat tahu ikut selera anak itu terbaikkan 😉 sebab tu orang kata air tangan ubu adalah masakan terbaik selain dair chef heee 😉

      Reply to this comment
  10. Mizz Aiza

    Jan 22. 2014

    buat sendiri bun lagi jimat dan kebersihan pun terjamin..

    Reply to this comment
  11. yumida

    Jan 22. 2014

    aaaaaaaaaaaaaa sedapnye kak..mmmm letak inti byk2 mmg mabeles!

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 23. 2014

      suka kalau letak inti kari daging tu heee…anak suka kentang lenyek dan carot hiii 😉

      Reply to this comment
  12. TehR

    Jan 23. 2014

    suka bun inti kacang
    kami beli je
    tak pernah cuba untuk buat sendiri

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 23. 2014

      cubalah bro sesekali cuba untuk minum petang syok juga tau.kata orang tak cuba belum tahu.sedap idak heee 😉

      Reply to this comment
  13. Juan

    Jan 23. 2014

    terbaiklah, saya suka bun

    Reply to this comment
  14. encikarman

    Jan 23. 2014

    hati-hati, jgn beli yg tak halal ehh

    Reply to this comment
  15. Myra Jay

    Jan 23. 2014

    Sedapnya…
    Best kalau dapat buat sendiri kat rumah kan 😀

    Reply to this comment
  16. KesumaAngsana

    Jan 23. 2014

    saya sukaaaaaaaaaaaa sgt ni, mkn panas2 mmg best

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 24. 2014

      kan kata ramai orang suka makan roti bun ni hee.. 😉

      KA makan tak tengok orang lalu lalangkan ahaks..

      Reply to this comment
  17. AUC

    Jan 23. 2014

    macam bes jer, mcm sedap jer

    Reply to this comment
    • Suri

      Jan 24. 2014

      memamg best sebab berjaya buat sendiri memang sedap sebab inti kita ikut suka kepala nak insert apa heee.ayam sedap gak nak letak apa boleh kentang putar ker cendawan ker hii…letak telur pun biasa aja.

      tentu ia boleh di pelbagaikan 😉

      Reply to this comment
  18. Bahaya ehhh.. kena supply sama army cam ni 😀

    Reply to this comment
  19. Mizz Aiza

    Jan 25. 2014

    rasa lapar pula bila tengok bun nin tengah-tengah malam macam ni suri.. hehe.. kita round kat ikea 3kali jom..

    Reply to this comment
  20. Hafizul

    Jan 27. 2014

    Bun ni kalau lembut memang sedap makan…

    Reply to this comment
  21. Alynn

    Mar 15. 2014

    betul tu suri..kalau buat sendiri lagi sedap lagi meletop…kat kedai lain citarasa..

    Reply to this comment

Leave a Reply