DIY Variera Plastic Bag Dispenser IKEA

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Variera Plastic Bag Dispenser IKEA memag hebat. Ia memudahkan ruang dapur si gula melaka nampak kemas dan tersusun gitu. Walaupun harganya RM6.00 Gula Melaka amat yakin korang semua layak membelinya haa.

Mari kita lihat bagaimana cara-cara memasangnya dengan betul. Jangan korang kerjakanVariera Plastic Bag Dispenser sampai patah riuk sudahlah.

Ini plastik sayang oi..

PATAH sahlah korang memang seorang yang romantik tahap ganas mengalahkan Naruto

bekas menyimpan plastik

bekas memasang variera

 

ikea variera

Masukkan semua beg plastik ke dalam bekas putih

 

Siap letakkan bahagian sudut dapur

Siap letakkan bahagian sudut dapur

Variera Plastic Bag Dispenser bukan sahaja boleh sumbat plastik jer tapi macam-macam benda boleh bikin.

  • Tempat meletak kertas pembalut hadiah. Tapi ikut idea gula melaka mesti letakkan kertas pembalut hadiah itu secara menegaklah.
  • Boleh juga dijadikan bekas  hiasan bunga ataupun daun menjalar heee..
  • Mengisi benang kait pun boleh jugalah. Posisi letak ia secara melintang ataupun menegak. Lepas masukkan benang ke dalam tu terpulanglah korang lekat dinding mana pun hee..
  • Sesuai untuk menyimpan stok stokin korang ataupun menyimpan tali pinggang.
  • Tisu tandas.
  • Barang-barang sukan.
  • Kalau kreatif boleh buat lampu.
  • Tempat menyimpan payung.
  • Boleh coba untuk membina sebuah bangunan KLCC.
  • Ikut suka hatilah aha..

Jadi jomlah ramai-ramai serbu IKEA hee..

Pstt..barang murah bolehlah beli barang mahal pikir jualah nak beli ke tidak. Tapi mata ini “asal nampak jer” semua benda nak cekau hii…

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

16 Responses to “DIY Variera Plastic Bag Dispenser IKEA”

  1. kakiblog

    Jan 17. 2014

    wow! cantik dan harga cukup murah pulak tu..

    Reply to this comment
  2. akubiomed

    Jan 17. 2014

    Senang untuk guna semula bag plastik.

    Reply to this comment
  3. Mizz Aiza

    Jan 17. 2014

    senang nak simpan beg plastik kat dalam tu.. selalu aiza main renyuk je.. hihi..

    Reply to this comment
  4. Norasikin

    Jan 17. 2014

    Dulu ada ura-ura nak buat ikea kat jb. Pastu senyap je. Skrg ni ada berita kata nak buat ikea yg kedua kat penang lak. Frust la

    Reply to this comment
  5. Ummi Hanie

    Jan 17. 2014

    owh.. bonda saya ada beri satu bekas utk simpan beg plastik tp cosway punya kalau tak silap 😉

    Reply to this comment
  6. Khairul Zamri

    Jan 17. 2014

    IKEA pun saya tak pernah jejak lagi hehe

    Reply to this comment
  7. Pendidik2u

    Jan 18. 2014

    Baru ku tahu ade bendalah gini..huhu..kampung betul aku..

    Reply to this comment
  8. TehR

    Jan 18. 2014

    molek juga ni
    banyak bag plastik kat rumah ni

    Reply to this comment
  9. drInspirasi

    Jan 18. 2014

    Kalau pergi ikea memang selalu nampak benda ini. Tapi belum terfikir untuk beli lagi. 🙂

    Reply to this comment
  10. Hafizul

    Jan 18. 2014

    Wahhh ada gak menda ni ekk..baru senang kerja sikit…hehe

    Reply to this comment
  11. Mizz Aiza

    Jan 18. 2014

    nak beli juga la satu.. senang nak isi plastik banyak-banyak..

    Reply to this comment
  12. raudzah

    Jan 18. 2014

    macam comel aje…macam cantik aje…

    Reply to this comment

Leave a Reply