Doa Apabila Menghadapi Tekanan

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Pernah mengalami  tekanan?

Hurm..mungkin ada sebahagian dari kita mengatakan permulaan awal bulan ini sungguh mencabar. Nah, bisa ajar perlu kita hadapai dengan rasa sabar dan tenang selalu berzir dan selawat ya.

Siapalah yang tiada masalah dalam dunia ini semua orang ada masalah tersendiri. Baik masalah kecil sehinggalah membawa kepada masalah besar Suri pasti akan ada jalan keluarnya nanti.

Berikut Suri ambil sedikit masa anda untuk kongsikan doa apabila menghadapi tekanan

doa apabila menghadapi tekanan

pernahkah anda menghadapi tekanan?

Selamat menggunakan doa apabila menghadapi tekanan moga manfaat untuk semua. Jangan lupa semak surah ini juga untuk mendapatkan manfaat dariNYA.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

37 Responses to “Doa Apabila Menghadapi Tekanan”

  1. Vee Sandi

    Jan 10. 2014

    ayat yg selalu dgr tapi baru tahu blh guna utk hilangkan stress

    Reply to this comment
  2. puteri kasih

    Jan 10. 2014

    dalam zaman yang serba mencabar pasti ramai juga yang mengalami tekanan kan

    Reply to this comment
  3. Mizz Aiza

    Jan 10. 2014

    sangat bermanfaat perkongsian ini suri.. tertekan la juga kadang tu..

    Reply to this comment
  4. Ngam lah dtg blog ni. Kawe pun tengah tertekan ni akibat kerja yg banyak di opis 😀

    Reply to this comment
  5. Sop

    Jan 10. 2014

    nice sharing
    kita selalu dpt tips psikologi sdgkan tips dr islam sendiri dah byk 🙂

    Reply to this comment
  6. akubiomed

    Jan 10. 2014

    Hanya kepadaNya kita mohon doa untuk memberikan penyelesaian.

    Reply to this comment
  7. AUC

    Jan 10. 2014

    itu sudah pasti
    Doa senjata yg paling ampuh..

    Reply to this comment
  8. Manan Qayyim

    Jan 10. 2014

    ayat2 suci berginilah mampu menenang kn jiwaa

    Reply to this comment
  9. puteri kasih

    Jan 11. 2014

    suri, jom teman puteri ke ikea. Boleh kita shopping…hehe 🙂

    Reply to this comment
  10. Firdaus Azizi

    Jan 11. 2014

    Doa pendek yang sangat berguna sebab saya selalu stress. Terima kasih!

    Reply to this comment
  11. blogger lelaki

    Jan 11. 2014

    semoga menjadi amalan kita semua

    Reply to this comment
  12. Norasikin

    Jan 11. 2014

    Syukurlah. memang sangat memerlukannya

    Reply to this comment
  13. Ita

    Jan 12. 2014

    Terima kasih Suri..panduan berguna.

    Reply to this comment
  14. Anim

    Jan 12. 2014

    dalam setiap kuliah ustaz shahul (peserta mimbar pencetus ummah) di utara, selalu dimulakan dengan zikir ini. tapi kita ni kadang ingat kadang ,lupa nak amal

    Reply to this comment
  15. encikarman

    Jan 12. 2014

    stress boleh bwk penyakit ya

    Reply to this comment
  16. Hafizul

    Jan 13. 2014

    ok..saya harap lepas ni saya kan berkurangan tension ni..thanks kongsikan..

    Reply to this comment
  17. ajumohit

    Jan 13. 2014

    boleh diamalkan selalu, tq for sharing

    Reply to this comment
  18. Mak lagenda

    Jan 13. 2014

    Boleh dijadikan amalam ni..baru la x stress2 mcm dulu

    Reply to this comment
  19. Tekanan dihilangkan dengan berdoa .
    Itulah senjata orang Mukmin kan? 🙂

    Reply to this comment
  20. Rina

    Jan 13. 2014

    Hidup sekarang ni memang makin sulit dan penuh dengan tekanan
    semoga di saat2 seperti ini kita bisa makin dekat dengan Allah SWT
    Trims atas doa-nya

    Reply to this comment
  21. aimannajmy

    Jan 14. 2014

    ditambah dengan tahun yang agak mencabar dengan kenaikan harga barang.. tentunya tekanan bertambah memikirkan jalan cari duit lebih

    Reply to this comment
  22. Khairul Zamri

    Jan 14. 2014

    Saya kalau stress naik jerawat. Terima kasih kak 🙂

    Reply to this comment
  23. papa mifz

    Jan 14. 2014

    perkongsian yang bagus , terima kasih ya…=)

    Reply to this comment
  24. Pengobatan HIV NO.1

    Jan 14. 2014

    Subhanallah, sering pusing kalau ada tekanan dari BOS, mudah-mudahan dengan doa ini bisa membantu saya relax dan bisa menyelesaikan pekerjaan dengan cepat dan berkualitas

    Reply to this comment
  25. hafizmd

    Jan 15. 2014

    Alhamdulillah. Takde penolong sebaik2 penolong selain Allah. Thanks suri!

    Reply to this comment
  26. cik tom

    Jan 15. 2014

    thanks utk perkongsian ni sis…save pic senang nak baca bila stress..hehe

    Reply to this comment
  27. hafiz

    Jan 15. 2014

    doa yg ringkas dan boleh dijadikan amalan

    Reply to this comment
  28. Mizz Aiza

    Jan 15. 2014

    suri apa khabar? bersama kita berdoa agar tidak tertekan.. semua tabung tidur la suri.. 🙁

    Reply to this comment
  29. TehR

    Jan 16. 2014

    hanya dia tempat kita mengadu

    beberapa hari lepas kami sedikit tertekan
    sekarang dah hampir seperti biasa

    alhamdulillah

    Reply to this comment
  30. mancai

    Jan 16. 2014

    syukur ianya memang berkesan… amalkan selalu… insya Allah

    Reply to this comment
  31. Sobri Mansor

    Jan 16. 2014

    Alhamdulillah, terima kasih atas peringatan ini. Sesungguhnya perkara yang baik dan yang buruk itu datangnya dari Allah jua. Amin…

    Reply to this comment
  32. chii

    Jan 16. 2014

    selalu dgr doa ni kat saluran oasis…

    Reply to this comment
  33. raudzah

    Jan 17. 2014

    Jom sama-sama kita amalkan suri..

    Reply to this comment
  34. Kamil Salleh

    Jan 17. 2014

    Segala pekerjaan yang kita jalankan dan hadapi perlukan doa agar dilindungi oleh Allah Taala dan dijauhi daripada gangguan Syaitan. Perkongsian yang bagus. Kadang-kadang kita sentiasa menghadapi tekanan. Doaini Insya Allah dapat membantu.

    Jom terjah entri terbaru saya.

    Cantik Berhijab Dengan Fesyen Terbaru Shawl

    Reply to this comment
  35. Kamil Salleh

    Jan 17. 2014

    Maaf ya ada komen satu di atas telah termasuk entri lain. Bukan spam tau…

    Reply to this comment
  36. Mizz Aiza

    Jan 18. 2014

    beberapa hari ni tiba-tiba rasa tertekan.. tabung semua burung biru.. yang keluar 1 je ikea..

    Reply to this comment

Leave a Reply