Hanya Satu Malem ?

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Hai awak!

Tidak sangka hari ini gua berblog bawah meja ajer wei heee..

Apa ke tebiat aku ni..?

Pui..sabau sahajalah.

Kisahnya terjadi sebab urusan kerja si dia habis lewat jam dua pagi. Biasalah bila cuti sekolah menyusul bagai ular senduk time ni manalah ada hotel yang masih kosong lagi. Iya dak. Kecuali tengah jalan nak tidur silakan huhu..

SURI!! Sila Pendekkan jalan cerita anda.

Ya. Ada 3 buah hotel tempat penginapan kami servey area Nogori Sembilan pada kesemuanya berstatus sudah berpunya, berkahwin telah ponoh. Maksud sudah berpunya, sudah berkahwin hotel itu telah ada orang duduklah..Yang ada cuma satu bilik rm120.00 untuk satu malem.

aHA!! hanya satu malaem? jeng, jeng, jang..

Dalam firasat sudah berkira “wah mesti dalam bilik hotel ini lagi gempak” Aduh hai.. cerek elektrik, kerusi, penyangkut baju, astro tiada. Internet? lagilah slow rasanya laju lagi game turbo fast si siput tuh ahaks. Akhirnya bawah meja jugalah si gula melaka berblogging. Sakit hati tak? makanya silalah jawab dalam diam sabar deh  😛

hanya satu malam

hanya satu malam

Ok, dah puas chek out kelmarin..kini status check  in pula. Korang rindu Suri or Gula Melaka aha???

Mak cakap hati mesti keras macam gula melaka usah jadi hati batu hok topi jalan tu kesian orang tak pedulikan. Lepas jalan di tar orang akan terus lalu lalang jer..kira orang tak akan pedulikan kita lagi tapi bagusnya jadi batu kecil jalan raya ni kita dapat berkhidmat untuk pengguna kenderaanlahkan gerrr..

Tapi asal mak tak tahu yang gula melaka itu kalau masuk dalam peti ais terkadang keras jugalah. Tapi bab manis boleh tahan dan banyak pula kegunaannya.

Ya, mak kalau berkata-kata aku tak boleh bangkang kata ayah kalau kau bangkang sure kau kalah 3-0 ho..ho..ho..:p pasal apa mak lagi teror bab berkata-kata. Kau cubalah berdondang sayang dengannya yakin kau sekali boleh telangkup menjawab.

Sudahlah..Malas nak omel. Ini sekadar entri pemanas badan blog. Tunggu ya akan ada kisah menarik akan di kongsikan.

Yeah!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

21 Responses to “Hanya Satu Malem ?”

  1. Bahrain

    Dec 21. 2013

    Sampai macam tu sekali..haha..memang kena sabar jelah dengan line macam ciput…

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 21. 2013

      eh dah try main game TURBO FAST tu heee..tu lagi laju ar hiii…

      pst..dah cuba kasi tau eh, 😉

      Reply to this comment
  2. Mizz Aiza

    Dec 21. 2013

    alahai.. kasihannya suri sampai kena online kat bawah meja.. sabar je la..

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 21. 2013

      ha hotel ni mahal tapi kelengkapan ilek.. saya bertahan layan blog nak pubish tak boleh nak uplod pic dalam entri lembab adeh, terus entri saya publis kat hotel lain..mujur hotel sekarnag duduk ni line laju heee…

      hotel tak pernah tdo ni pertama kali.pasni tka mahu tdo sini lain kalau TERDESAK…

      Reply to this comment
  3. Mizz Aiza

    Dec 21. 2013

    punya la bersemangat suri nak blogging.. menabung 3 kali watson untuk suri.. 😀

    Reply to this comment
  4. kakiblog

    Dec 21. 2013

    Ya..KB amat mengkagumi semangat Gula Melaka untuk berblogging…bukan mudah untuk hadapi cabaran ini.

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 21. 2013

      Geram punya pasal cuba juga tapi last2 update dan terus simpan dlm draf je entri ni.pas dpt masuk hotel sllu kami tido tu sy terus on laptop heee..baur laju dna terus publish ini entri…dan entri seterusnya.

      saya minat pada tulis sahaja.tiada apa nak kagumkan alahai…bro lagi hebat 😉 thnks

      Reply to this comment
  5. Rina

    Dec 21. 2013

    Kalau dirasa inetnya parah juga, mau tak mau harus online di bawah meja. Yang sabar mbak …

    Reply to this comment
  6. raudzah

    Dec 21. 2013

    alooooo..kesiannya dia…nasib ada bawah meja ya..kalau tak ..he..he

    Reply to this comment
  7. Akuro San

    Dec 21. 2013

    alahai… kesiannya… kerusi pun tak der? sampai kena meniarap bawah meja… haish~ sabar sajalah…

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 22. 2013

      yolah kerusi tak der teruk juga mujur ada bantal jadi guna bantal untuk letak tangan atas masa nak taip ini entri hu…

      ya sabar…petang saya chek out jam 12.oo terus sy pi hotel selalu saya duduk tu mujur kosong heee

      Reply to this comment
  8. Lyn™

    Dec 21. 2013

    Memang kena bebanyak bersabar bila line macam siput.
    Nak buat entri boleh lagi, cuma tak boleh nak post je. Tapi kalau nak berblogwalking ….boleh lupakan ajalah niat tu.

    Reply to this comment
    • Suri

      Dec 22. 2013

      selalau update entri dan simpan dalam draf..entri taip hotel mahal ni hee..pastu dapat masuk hotel biasa tu terus saya publish dan boleh pula muat naik pic.hotel yang mahal tu masa nak muat naik pic slow bangat huu…

      Reply to this comment
  9. cik tom

    Dec 23. 2013

    wah demi nak online sanggup tu bawah meja..syg harga mahal 1 malam tp xpuas hati ek surii…

    Reply to this comment
  10. AUC

    Dec 26. 2013

    nanti nak testlah main games tu…

    Reply to this comment
  11. Hafizul

    Jan 03. 2014

    Emm mujurlah ada yang ksoong..1 malem pun dah banyak perkara boleh buat dah..hehe

    Reply to this comment

Leave a Reply