Tempahan Hotel Kotak Teady Bear Di Buka

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Adakah anda masih rindukan hasi kerja tangan kami berdua? Tempahan Hotel Kotak Teady Bear Di Buka bagi memanaskan first entri di lama categories ini.

Nah ini adalah antara kerja kraftangan yang sempat kami lakukan pada minggu pertama cuti sekolah bermula. Ikutkan kotak minuman susu HL sudah selamat di buang ke dalam Mr tong sampah tapi kali ini hajat nak buang tidak menjadi asyik tertangguh jer lantas terlaksana juga pembinaan Hotel Kotak Teady Bear Di Buka ini pun  gara-gara si anak apabila dia kerap kali keluar masuk dapur mencuci tangan, mencari makanan itu ini dia pun asyik membebel jer buh, bila nak setat kraf ni? Macam perli jer..macam tahu-tahu jer aku ni tersangatlah comel jer ahaks 😛 adayang kono lompang ni karang!

Cuti sekolah orang sibuk cari hotel untuk tempahan tapi bagi kami pula tempahan hotel ini akan di buka khas untuk teady bear sahaja bukan untuk manusia aha…jadi makananya Suri melabelkan tajuk entri hari ini Tempahan Hotel Kotak Teady Bear Di Buka

Bahan-bahan:-

  1. Kotak susu bersaiz panjang
  2. Punch berbentuk love , bentuk teady bear
  3. Gam
  4. Gunting
  5. Kertas warna
  6. Pensel warna
Tempahan Hotel Kotak Teady Bear Di Buka

DIY Hotel Kotak Teady Bear Di Buka

Cara-caranya:-

  • Gam dan balut ke semua permukaan kotak minuman dengan  kertas warna.
  • Di bahagian paling atas bucu “segi tiga” lebihan kertas di kemaskan dan di gamkan.
  • Kertas warna di gunting bentukkan lakaran seperti “tingkap”
  • Gunakan punch anda berbentuk teady bear (umpama rumah hotel si teady bear sedang menginap di hotel itu). Bentuk  punch “love” boleh dijadikan model tingkap.
  • Lihat hasilnya sudah siap.

p/s:  Suka dia menyertai segala aktiviti saya walaupan pegang gunting masih terkial-kial tapi dia suka dan teruja. Saya memberi tunjuk ajar seperti lagaknya seorang guru ahaks..

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

46 Responses to “Tempahan Hotel Kotak Teady Bear Di Buka”

  1. cik tom

    Nov 26. 2013

    comelnya hotel teddy bear!
    kreatif 🙂

    Reply to this comment
  2. Anak Askar Pencen

    Nov 26. 2013

    Buat seni kreatif dari barang terpakai ni teringat zaman sekolah dulu waktu pendidikan seni.

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      sy sedang melepas gian ni kalau dapat lama2 lagi saya suka pakal tak blh fokus 100%

      Reply to this comment
  3. humbleyat

    Nov 26. 2013

    wah comel dah anak dara ni..kreatif ye…

    Reply to this comment
  4. puteri kasih

    Nov 26. 2013

    wah kreatif…comel hotel teddy bear tu 🙂

    Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Nov 26. 2013

    anak suri pun comel 🙂

    p/s puteri isi tabung untuk suri 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      syukur semakin petah berkata-kata kalau buat dnegan dia kita tak menang mulut nak balas kata dia..

      terima kasih, yHoooo!

      Reply to this comment
  6. ema

    Nov 26. 2013

    menarik..dapat mengisi masa lapang bersama anak-anak

    Reply to this comment
  7. Untuk kanak-kanak boleh la ni.Bagi tujuan kreatif mereka. 😉

    Reply to this comment
  8. Mizz Aiza

    Nov 26. 2013

    bagus suri menggalakkan anak-anak untuk untuk DIY.. di samping tu dapat meningkatkn daya kreativiti mereka..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      dia tak perlu di ajak dia sendri akan tanya huhu…syukurlah aiza dia mudah ingat kalau lupa cubit dia

      Reply to this comment
  9. Mizz Aiza

    Nov 26. 2013

    menabung.. dua2 churp.. 😀

    Reply to this comment
  10. hafiz

    Nov 26. 2013

    Memang cantik dan kreatif…

    Reply to this comment
  11. KesumaAngsana

    Nov 26. 2013

    wah kreatif sungguh, macam Adik, macam2 yang dier buat sampai x larat nak letak & cerita di blog dah hehehe.. done nuffnang yer

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      saya suka melihat hasil kerja anak suka pastu letak , tampal sana sini…

      terima kasih, YahOOO!

      Reply to this comment
  12. suriaamanda

    Nov 26. 2013

    Sabar jer la..ingat tempahan hotel kat legoland ke…rupanya….oh..anak daramu sgt2 kreatif dear…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      jangan di cari di legolanfd sis memang tak akan jumpa cuma akan jumpa di dalam blog ini sahaja.. heee..

      terima kasih

      Reply to this comment
  13. Asyrof Asri

    Nov 26. 2013

    SubhanAllah, sangat kreatif. 😉

    Reply to this comment
  14. Vee

    Nov 26. 2013

    aktiviti yg bagus utk anak2 tang musim cuti nih . dok tgk kartun jer , naik bill u … heheheee

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      kartun depa minat nak buat apa heee..kalau katun bisa kelua tu mmmh tahap dewa biol gapo ahaks..

      Reply to this comment
  15. raudzah

    Nov 26. 2013

    so cute….jalan-jalan sambil menabung untuk suri…

    Reply to this comment
  16. Lynn™

    Nov 27. 2013

    Wah, kreatifnya Suri, cantik hasilnya. Cepatlah anak suri pandai berniaga nanti.

    Reply to this comment
  17. kakiblog

    Nov 27. 2013

    wow! cukup kreatif..terbaik macam tu!

    Reply to this comment
  18. Mizz Aiza

    Nov 27. 2013

    kreatif betul anak suri.. menabung extravaganza&inti.. 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      syukur dia minat saya kalau ada geng mmg jadi jer walau tengah layan blog masa tu sy sanggup stop blowking ahankss

      terima kasih, Yahooo!

      Reply to this comment
  19. Ismail N

    Nov 27. 2013

    Hmm.. ada bakat tu. Kalau terus di asah boleh jadi sumber rezeki satu hari nanti, insya-allah…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 27. 2013

      bro tengah try and error mana tahu dalam banyak tu boleh menjadi kenyataan.ada juga berangan tapi tulah serah padaNYA

      Reply to this comment
  20. titan

    Nov 27. 2013

    hokeyy..dah bukak dahhh rupanya..

    Reply to this comment
  21. TehR

    Nov 27. 2013

    lepas buat semua ni
    jangan lupa kemas dan bersihkan
    simpan semua alatan tajam dengan cermat

    Reply to this comment
  22. ajumohit

    Nov 29. 2013

    rajin mamanya buat aktiviti macam ni, emm bolehla nak buat dgn anak2 ni

    Reply to this comment
  23. okje

    Nov 29. 2013

    bagus le tu Suri ada gak aktiviti cuti cuti sekolah ni…anak anak OKje tu semua duk baring je depan TV huhu

    Reply to this comment
  24. AUC

    Nov 29. 2013

    org kreatif je boleh kerja gini..

    Reply to this comment
  25. Hafizul

    Dec 02. 2013

    Hehe..yang penting masa lapang yang ada di isi dengan perkara menarik macam ni kan?hehe

    Reply to this comment
  26. aimannajmy

    Dec 02. 2013

    yeayy dah siap hotel teddy bear.. semalam bape ni menginap haha.. ada wifi tak

    Reply to this comment
  27. resep kuliner

    Dec 13. 2013

    Kapan nih peresmian pembukaan hotelnya ?

    Reply to this comment

Leave a Reply