Tergolek Bagai Ayam Golek..Tak Pernah Macam Ini

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Ya, Allah..sambil meraup muka..

Semalam geram setitik jer tapi lu jangan risau ia tak bisa merosakkan susu sebelanga haaa..kisahnya sebab si Suri tidak dapat fokus pada ini, dia dan sana blog. Punca utama sebab sedang belajar ilmu pengasih. Eh yer ker? baik korang jangan mudah percaya. Tapi bagi Suri cukup memadai andai saya telah berjaya menarik anda membaca ini entri :P.

Entahlah dimanalah silap agaknya kerana begitu banyak kesalahan yang telah Suri lakukan. Kemudian di tambah pula dengan laptop yang di on sampai satu saat laptop akan padam dengan sendiri. Sehinggakan dalam satu masa empat kali benda ini berlaku berulang-ulang kali.

Jagi aku terus tutup itu kekasih malam a.k.a laptop.

Punca bawah laptop ini panas? Padahal aku telah membeli dan memasang kipas di bawah laptop. Erm..nampak gaya aku kena hantar ini laptop ini untuk di servis. Wah keluar budget lagilah…

Wah keluar budget lagilah…

Wah keluar budget lagilah…

Wah keluar budget lagilah…

hAA..

Tergolek Bagai Ayam Golek..Tak Pernah Macam Ini

Tergolek Bagai Ayam Golek..Tak Pernah Macam Ini

Cukup!

Mahu berapa kali seru benda yang sama, penatlah..

Sayu sebab malam semalam tak dapat balas kunjugan dari blogger mujurlah aku aktif pada awal belah pagi semalam.. jadi aku tak berasa begitu risau lagi heee. Tetapi  hati tak tenang sebab dua blog tak dapat update wahaa…

Jadinya tengah malam tadi aku selongkar buku buruk membuat jahit kaki lipan yeas!

Tak per biau aku ubat kegagalan ini dengan cara susah sabau jelah.

Ah! kau memang Suri pi tidur cakap jer mata ko tak cukup tidur tu yang tak dapat pokus bulat-bulat..

Korang pernah tak give up pada sesuatu perkara pastu korang tinggalkan perkara tu sekejap dan kemudia korang buat benda lain pula. Padahal benda yang korang nak buat tu bukan korang minat nak buat sangat pun. Entah macam mana hari tu pula hati tetiba nak buat haaa..:P aH, sengal sungguh ar time tu..

Pernah tak?

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

42 Responses to “Tergolek Bagai Ayam Golek..Tak Pernah Macam Ini”

  1. Farid Adam

    Nov 22. 2013

    Laptop pun nak kena pegi ‘vacation’ juga…sediakan je duit tu 🙂

    Reply to this comment
  2. hafiz

    Nov 22. 2013

    Dia nak tukar barang baru tu..

    Reply to this comment
  3. suriaamanda

    Nov 22. 2013

    macam kereta jugak Suri..harus diservis..overhaul..hehehe

    Reply to this comment
  4. Mizz Aiza

    Nov 22. 2013

    pernah buat sekadar untuk merawat hati yang tengah sedih.. semoga laptop cepat sembuh.. kadang tu sebab kipas dalam laptop tu stuck oleh debu yang sebabkan ia cepat panas..

    Reply to this comment
  5. Mizz Aiza

    Nov 22. 2013

    volkswagen&churp2.. 😀

    Reply to this comment
  6. Zida

    Nov 22. 2013

    Haha tergelak sendiri Zida. Mana taknya kadang2 pun macam ni jugak. Bila dah jadi something, mula la malas nak sambung, last2 terbiarrr je camtu. hehhh

    Reply to this comment
  7. Anak Askar Pencen

    Nov 22. 2013

    Dah bosan sangat la tu tak tau nak buat apa. Hehe. Laptop tu kasi warning dia pun nak rehat jugak kot.

    Reply to this comment
  8. KesumaAngsana

    Nov 22. 2013

    pernah sgt… pernah give up dgn en hubby waktu bercinta cintun. putus sekejap, siap janji if dier or me jumpa sesiapa just go on ajelah, & KA jumpa ramai orng len selepas tu, tapi kalu dah jodoh kan…yg bosan2 tu lah yg palg setia huhuhu… done nuffnang ye r

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 23. 2013

      ha kan kalau dah jodoh tak kemana ..asal dia suka jalankan sahaja. selalu yang penyabar tu yang setia dengan kita

      Reply to this comment
  9. akubiomed

    Nov 22. 2013

    Kena letak air cond kot baru sejuk kot. 🙂

    Reply to this comment
  10. anif

    Nov 22. 2013

    😀 sudah sampai masa tu…

    Reply to this comment
  11. raudzah

    Nov 22. 2013

    Type your comment here…

    Reply to this comment
  12. raudzah

    Nov 22. 2013

    Nak buat camne suri..dia pun nak beristirehat jugak..so terpaksa mencederakan diri..he..he

    Reply to this comment
  13. kakiblog

    Nov 23. 2013

    beli baru dan terus bersabar hadapi ujian ini..

    Reply to this comment
  14. puteri kasih

    Nov 23. 2013

    laptop minta cuti tu suri…hehehe

    Reply to this comment
  15. puteri kasih

    Nov 23. 2013

    puteri isi tabung yang sedang menari 🙂

    Reply to this comment
  16. AUC

    Nov 23. 2013

    baru hantar lapy jg, kena rm380, grafik rosak, x ambik lagi…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 25. 2013

      mahal.saya 2 tahun lepas cermin dia 300 lebih pecah gara-gara letak pen kat keyboard.bro tak mintak kurang?

      Reply to this comment
  17. Norasikin

    Nov 23. 2013

    Usia barang elektronik sekarang memang setakat 2 tahun je. Kalau dapat jaga sampai lebih 2 tahun, kira nasib baik la tu mcm laptop saya ni. Kekadang kipas cpu berhenti pusing pastu mesti laptop padam sendiri. Dah sejuk baru blh bukak semula. Selalunya saya guna vacum cleaner je, sedut habuk2 yg menghalang kipas berpusing. Mana la tau ada benda2 sangkut kat kipas tu. Sampai sekarang, masih boleh digunakan. hehehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 25. 2013

      Saya nak cuba dulu kalau ko saya kena hantar kedia juga. tak terpikir nak buat gitu hee…saya rasa saya pakai laptop ni lebih 4 tahun..

      terima kasih tipsnya sis nora

      Reply to this comment
  18. Khairul Zamri

    Nov 24. 2013

    saya dah kene 2 hari lepas, insaf sekejap 2 hari hehe

    Reply to this comment
  19. TehR

    Nov 24. 2013

    minta2 la laptop ni tak buat hal
    tak daya dah nak beli lagi

    Reply to this comment
  20. Hafizul

    Nov 25. 2013

    Emm rajin2 lah service laptop tu ye?hehe..laptop kan alat untuk cari duit..haha

    Reply to this comment
  21. resep kuliner

    Dec 13. 2013

    Bener tuh mesti sering” service biar ngga cepet rusak, dan aktivitas pun ngga terganggu kn .

    Reply to this comment

Leave a Reply