Membuat Cup Kek Sendiri Tanpa Guru Lebih Menjimatkan!

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku

Membuat cup kek sendiri tanpa guru lebih menjimatkan! kerana saya ada masa untuk suami dan anak-anak yang tercinta. Terkadang sayang sungguh untuk meninggalkan mereka apa lagi waktu hujung minggu sebab cuti sekolahlah hanya masa yang saya anda untuk peruntukan mereka.

  • Tidak perlu mengejar masa yang selalunya pengajur tetapkan hanya beberapa jam sahaja. Membuat cup kek sendiri tanpa guru lebih menjimatkan! kerana anda tidak perlu bersaing dengan sebahagian perserta lain yang sudah tentunya mempunyai kemahiran lebih baik dari anda yang baharu sahaja berjinak-jinak dengan dunia cup kek.
Membuat Cup Kek Sendiri Tanpa Guru Lebih Menjimatkan!

Kita ada hak untuk lakukannya

  • Membuat cup kek sendiri tanpa guru lebih menjimatkan! boleh mempelajari dan mengulangi teknik ini beberapa kali sehingga anda benar-benar faham dan yakin boleh lakukannya sendiri. Tidak dengan menghadiri kelas yang beberapa jam sahaja keadaan anda akan di pantau kemudian sesinya akan habis begitu sahaja.

Saya seorang blogger, suri rumah tangga dan mempunyai business online sendiri berpendapat masa yang ada amat penting kerana waktu inilah saya perlu ada bersama si maja semasa proses tumbesarannya semakin meningkat pesat apalagi mahu berjauhan dari si dia oh tidak sesekali.

p/s:  Laburkan masa dan wang anda pada perkara yang mengguntungkan bukan pada perkara sia-sia.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

42 Responses to “Membuat Cup Kek Sendiri Tanpa Guru Lebih Menjimatkan!”

  1. blogger lelaki

    Nov 18. 2013

    macam sedap je tu.nak sikit

    Reply to this comment
  2. KesumaAngsana

    Nov 18. 2013

    betul tu… KA pun bnyk belajar sendiri. Lagi2 anak2 semua minat bab2 cokking ni termasuk en hubby jad senang lah ! done nuffnang yer!

    Reply to this comment
  3. Mizz Aiza

    Nov 18. 2013

    hebat tu suri.. buat sendiri lebih menjimatkan masa dan semestinya kebersihan lebih terjamin.. aiza menabung chipsmore&inti.. 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 18. 2013

      ya buat juga kalau tak buat sapa yang jimat lagi huhu..bab kebersihan yang bagus ambil teliti sekarang banyak permis depan bersih belakang wahualam.

      Reply to this comment
  4. Mus

    Nov 18. 2013

    selalu tengok wife buat cupcake..
    macam best..

    Reply to this comment
  5. TehR

    Nov 18. 2013

    molek sangat ni kalau dapat buat sendiri
    lagi pun cuti masih panjang ni

    Reply to this comment
  6. Raudzah

    Nov 18. 2013

    Kalau rajin semua boleh jadi duitkan suri..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 18. 2013

      ya tak kira buat kerja part time atau sepenuh masa semua boleh asal ada kemahuan dan tambah wang pendapatan

      Reply to this comment
  7. Amran

    Nov 18. 2013

    Eihhh.. jangan jangan jangan.. jangan belajar tanpa guru. nanti jadi cupcake yang ntah hapa-hapa.. hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 19. 2013

      ha..tuntut ilmu ni best sb guru kita blh hantar siport tiket kalau kita tak paham mana mana bahagian

      Reply to this comment
  8. akubiomed

    Nov 18. 2013

    Tidak berapa gemar makan Cup Cake kerana akan berasa pening makan krim diatasnya.

    Reply to this comment
  9. Ismail N

    Nov 18. 2013

    Anak kawe seuka makan cup cake. Tapi dia prefer beli dari kawan dia di sekolah. Hmmm…

    Reply to this comment
  10. Vee

    Nov 18. 2013

    bentuk ros tu cantik . jadi ke klu saya yg buat . keras tangan ler …

    Reply to this comment
  11. zool

    Nov 18. 2013

    menarik ni.. nanti saya kawin boleh la hadiahkan cup kek ni

    Reply to this comment
  12. AUC

    Nov 18. 2013

    buat x reti..
    makan reti lah hehehe

    Reply to this comment
  13. ajumohit

    Nov 18. 2013

    huhu memang dh lama teringin nak belajar, nnti beli kelengkapan dulu 😉

    Reply to this comment
  14. puteri kasih

    Nov 18. 2013

    puteri suka buat cupcake dan juga suka makan cupcake..sebab comel..hehe

    p/s puteri isi tabung untuk suri 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 18. 2013

      mudah jer kan dari buat kek leceh sikit heee…kena hadap satu pering adeh.

      thnks, yahooo!

      Reply to this comment
  15. Joe

    Nov 18. 2013

    Kalau boleh, Suri boleh la buatkan cupcake utk sy ye.. Huhu..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 18. 2013

      isyh..isyh..tak berapa pandai lepas untuk keluarga bleh lagi.kalau untuk orang kena kemas dari slu buat comot2 tu

      Reply to this comment
  16. hafizmd

    Nov 19. 2013

    Ada jugak niat nak buat, tapi tak berapa rajin…tu masalahnya tu…hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 20. 2013

      alah belajar buat isi dalam cup kek dulu pastu baru amik masa belajar buat toping bahagian atasnya

      Reply to this comment
  17. Anak Askar Pencen

    Nov 19. 2013

    Memasak ni memang perlukan masa untuk belajarnya. Memasak juga perlukan feel untuk mendapatkan seni pada masakan itu. Masak terburu-buru ni, bukan je buatkan hasil yang tidak memuaskan malah akan membuatkan kita kecewa dengan penghasilan masakan kita. Hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 20. 2013

      mesti benar.kalau nak belajar mesti ada minat barulah ada idea kreatif untuk hasil dan buat benda cantik lantas akan buat orang jatuh cinta apda apa kita buat orang akan mudah nak oder kat produk kita heeee

      Reply to this comment
  18. Ummi Hanie

    Nov 19. 2013

    pengalaman sy mengikuti kelas2 masakan ni hanya sebelum kahwin.. lepas kahwin mmg tak sempat, tambah2 dah beranak pinak.. ank kecil sentiasa ada 😉

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 20. 2013

      bila video toturial ini mudah apa-apa hal boleh suport tiket itu penulis heee..ada masa boleh tengok berkali-kali sampai lebam he.he..tak pula kalu kita pergi kelas masa jumpa je blh aju masalah pas selesai kelas dah tak blh contac guru.tu kalau dia tak bz huhu…

      Reply to this comment
  19. Khairul Zamri

    Nov 19. 2013

    hehe terbaiklaa akak ni keh3 bijak2

    Reply to this comment
  20. Hafizul

    Nov 20. 2013

    emm kalau guru gak kena ada upah pu’lak..kalau yang ni sekali bayar aje..huhu

    Reply to this comment
  21. kakiblog

    Nov 21. 2013

    memang begitu sepatutnya..jimat masa dan jimat duit

    Reply to this comment
  22. okje

    Nov 21. 2013

    Tak pandailah Suri buat kek…. rasanya kalau tak pandai tu boleh belajarkan…mungkin sebab tak minat kot kalau ada member syok jugak tu!

    Reply to this comment
  23. resep kuliner

    Dec 17. 2013

    Terima kasih atas informasi resepnya, kapan” dicoba dirumah

    Reply to this comment
  24. hanari

    Mar 11. 2014

    Melihat bentuknya menarik sekali, pastinya demikina dengan rasanya dijamin sangat sedap.

    Reply to this comment

Leave a Reply