Bingkai Kata Bermasalah

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Sahaja membiarkan blog ini sepi..

Jam 3:03pm  baru terhegeh-hegeh menggulung ayat seterusnya.. Kerana aku begitu tahu akan ada yang menyandar entri baru di blog ini untuk meneguk ilmu..

Ah, sugguh aku tak begitu pasti akan hal sedemikian itu… kamu rasa bagaimana?

Keadaan aku semakin sarat mencuba mencari penyelesaian tetapi kebuntuan tetap menemui jalan yang buntu. Semua daraf tidak ku jentik untuk kali ini mungkin saat aku termenung ketika tadi tanpa sedar aku sedang mencatas dedahan ros yang renek untuk mengembirakan emosi yang sebal berharap akan berlalu jauh waktu ini. Tapi tidak berdaya. Lantas apakah cara untuk aku atau kamu mencari jalan menyelesaikannya walaupun masalah kita berbeza.

  • Lupakan perkara yang menyakitkan itu. Andai kata anda menghadapi masalah dengan teman rapat maka lupakan dia untuk beberapa waktu, begitu juga andai anda mempunyai masalah tentang impian maka lupakan hajat itu kemudian dan berharap dalam doalah selalu agar jalan berselirat itu dapat di leraikan dan akan pastikan impian itu akan menjadi satu kenyataan kelak.
  • Kuat dalam segala yang datang. Jangan katakan kau mengalah tapi ingatkan balik apa berlaku pada saat kita teruja melakukan perkara itu dan saat ini mesti lebih teruju hadapi dengan berani bukan kalah. Begitulah hukam manusia sering kalah dengan situasi sendiri walau hakikat kita sebenarnya lebih kuat dari itu.
draf cinta sejati

Mesti tegar

  • Cari dan jangan terus terhenti untuk mencari minat yang ada dalam diri. Bakat. Terkadang bakat yang tertanam dalam diri bila kita buat kita akan dapat lupakan apa yang terjadi dalam kehidupan seharian kita. Jadi lakukan buat dan bicaralah pada bakat anda itu bukan anda gila tidak anda hanya cuba melepaskan lelah untuk sesuatu yang anda minat jadi silalah abaikan apa kata orang sekalipun akan minat dan bakat itu. Setidak-tidaknya anda tahu cara mengawal perasaan dengan baik.
  • Berunding dengan seseorang yang berpengalaman dalam hal yang anda hadapi itu. Biasanya seorang yang pakar dalam hal tersebut lebih mengetahui dan mempunyai cara yang tersendiri untuk menyelesaikannya. Jadi anda mesti yakin setiap masalah tentu ada jalan lurusnya.

Nak lagi…? sila tinggalkan komen anda di bawah..

Cukup aku nak pergi kedai cari kipas bawah untuk laptop acer ini, asal update blog jer laptop padam..HAA padam muka..
Aku kau haa.. ker ada yang tak biasa dengan ayatku kali ini.

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

21 Responses to “Bingkai Kata Bermasalah”

  1. ohcikgu

    Nov 01. 2013

    kena tukar laptop baru ni gayaya. hehe..

    Reply to this comment
  2. puteri kasih

    Nov 01. 2013

    laptop puteri pun ada masalah yang sama..

    Reply to this comment
  3. TehR

    Nov 01. 2013

    laptop panas?
    memang perlu kipas tu

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      ada kipas tapi masalah tarak pulih juga huu…kena pi hantar kodai ar nampak gayanya

      Reply to this comment
  4. Vee

    Nov 01. 2013

    saya memilih utk tdk memikirkan perkara yg remeh serta mengganggu kehidupan . jgn layan sgt perasaan . jadi seperti lelaki yg simple . sbb tu masalah mudah jer bagi mrk …

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      ya cuba juga kalau boleh nak lemoang masalah itu cma lempang bola tenis heee

      Reply to this comment
  5. raudzah

    Nov 01. 2013

    Bingkai apa yang bermasalah Suri? Didn’t get it!!!!

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 03. 2013

      berkenaan blog heee. masalah itu berputar macam bingakai gambar tu yang bentuknya “keliling “kalau ata s bungkai tu ada hiasan bunga

      Reply to this comment
  6. blogger lelaki

    Nov 02. 2013

    saya pun sedang mencari laptop baru..laptop lama dah jahanam

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      pasal apa boleh jahanam? ceritalah sikit hee..ko makan laptop tu eh

      Reply to this comment
  7. Irwan Alessa

    Nov 02. 2013

    Bakat terpendam mesti di keluarkan.. kalau tak tidak akan tahu..

    p/s : Memang kena pasang kipas extra.. Sama la laptop saya ni over heat je selalu..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      bakat apa ya? haaa terfikir juga ni bakat haa..bakat menulis atau bakat kraf saya ada tu…

      p/s: saya daj buat tapi masih tetap berlaku perkara yang sama

      Reply to this comment
  8. Dja

    Nov 02. 2013

    Dulu perkara yg sedikit saja pun sudah terlalu menekan.sekarang saya biarkan pada waktu-waktu perlu difikir sahaja. Selebihnya lontar jauh2

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      saya lebih suka diam kalau tak saya suka membelek pokok bunga ros. itulah hobi baru saya

      Reply to this comment
  9. ajumohit

    Nov 03. 2013

    belilah kipas tu suri, selesa skit mau update blog, mesti lagi banyak kata yang diluahkan pasni 😉

    Reply to this comment
  10. Mizz Aiza

    Nov 05. 2013

    netbook aiza setakat ini alhamdulillah masih ok..

    Reply to this comment
  11. Hafizul

    Nov 06. 2013

    Kumpulmduit blog lama-lama boleh la belikan laptop baru..hehe..kipas dia sumbat tu..hantar kedai service sekali sekala..huhu

    Reply to this comment
  12. resep kuliner

    Dec 20. 2013

    Netbook atau laptop memang harus butuh pendingin agar tidak panas dan terjadi kerusakan .

    Reply to this comment

Leave a Reply