Belajar Buat Bun, Pau dan Pizza Terus Menjadi

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Anda sukakan sesuatu yang baru dalam resepi masakan anda. Mengapa anda tidak mencuba mempelbagaikan kemahiran dengan Belajar Buat Bun, Pau dan Pizza Terus Menjadi Ramai antara kita yang masih  malas untuk menghadiri kelas paling mudah kita mengambil keputusan dengan terus membeli buku yang terdapat dipasaran dan terus mengikut langkah demi langkah yang di saranan dengan harapan tinggi supaya  hasil yang di impikan menjadi nyata akan tetapi sebaliknya menjadi hampa.  Keadaan lebih menyakitkan hati apabila niat anda untuk terus mencuba pelbagai resepi baharu yang lain akan terbunuh di situ sahaja.

Belajar Buat Bun, Pau dan Pizza Terus Menjadi

Giliran anda bila lagi?

Tahukah anda dengan Belajar Buat Bun, Pau dan Pizza Terus Menjadi ini anda tidak perlu kelam-kabut lagi mengharungi situasi di atas sebaliknya selepas pakej pembelian 3 dalam 1 produk ini pemantauan anda akan berterusan dengan sifu secara maya akan tetapi syarat wajib anda perlulah mendapatkan naskah ini.

Jom pelajari teknik Belajar Buat Bun, Pau dan Pizza Terus Menjadi di laman —-> sini

p/s:Belajarlah pada orang lebih arif untuk menuntut ilmu bukan dari ikutan tapi tiada panduan yang kukuh. Janganlah bazirkan masa yang ada sebaliknya manfaatkan masa untuk lebih berjaya.

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

92 Responses to “Belajar Buat Bun, Pau dan Pizza Terus Menjadi”

  1. syaifuddin alias

    Oct 31. 2013

    sekarang nak buat duit dah macam2 cara…bagus sgt

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 31. 2013

      masa inilah peluang ada kita rembat sampai licin jangan tengok orang maju sahaja

      Reply to this comment
  2. blogger lelaki

    Oct 31. 2013

    bleh jadi tokey pizza la plak lepas ni

    Reply to this comment
  3. Mus

    Oct 31. 2013

    kalau rajin belajar.. pasti menjadi juga..
    kena minat

    Reply to this comment
  4. encikarman

    Oct 31. 2013

    ini sudah bagus.. boleh makan minum waktu ptg

    Reply to this comment
  5. Juan

    Oct 31. 2013

    alamak ada org buat artikel ni lah, nmpk nya saya kena tambah aritkel lagi la, heheee

    Reply to this comment
  6. raudzah

    Oct 31. 2013

    kita suka pau daging and pau kacang merah suri…kalau makan yang panas pun ok coz very soft…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 01. 2013

      yang panas dan insert tu letak apa kita suka memag licinlah makan sekali jalan

      Reply to this comment
  7. Zuan

    Oct 31. 2013

    kadang orang suka belajar sendiri dengan membeli buku atau youtube apa yang ingin di pelajari. tapi sebenarnya, lebih bagus kalau belajar secara proper macam yang di sarankan ni 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 31. 2013

      memang benar tapi jangan sampai salah beli buku tapi tak faham dan menjadi langsung sudahlah.

      Reply to this comment
  8. Vee

    Nov 01. 2013

    klu rajin belajar , apa pun boleh jadi …

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 01. 2013

      itu mesti rasa seronok berulang-ulang kali lebih nak buat berkali-kali

      Reply to this comment
  9. sensasi2020

    Nov 01. 2013

    Buat Bun, Pau Pizza, 3 serangkai atau 3 dalam 1. Patut setiap org kena belajar cara-caranya. Bila menjadi…terasa teruja sangat-sangat. Sesiapa ynag berminat nak belajar amat digalakan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 01. 2013

      ia mudah dalama terangkan pelbagai tips dan panduan rasa kita macma sudha pergi kelas pula

      Reply to this comment
  10. Anak Askar Pencen

    Nov 01. 2013

    Nak memasak benda-benda yang pakai oven ni kena banyak istiqamah sikit. Kalau tak reti sabar, memang payah nak menjadi.

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 01. 2013

      boleh sahaja di usahakan heee jangan jadikan satu maslah tapi buat dia mudahkan moga kita dapat buat kerja ini dengan rasa gembira

      Reply to this comment
  11. kakiblog

    Nov 01. 2013

    saya pernah buat pau secara try and error..betul-betul tak jadi walaupun dah cuba beberapa kali…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 01. 2013

      habislah bahan yang buat tak jadi kira membazir sahaja makanya perlu di coba produk saya ini deh..baik bangat!

      Reply to this comment
  12. Eridy

    Nov 01. 2013

    ini yg tokey pizza tak suka nie…hee

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 01. 2013

      ha janganlah marah kita nak jual juga ni ngheee..cepat tua karang ha…jangan…

      Reply to this comment
  13. Kesuma Angsana

    Nov 01. 2013

    Amboi sampai berpizza ni , gempak sungguh . tentang Adik boleh baca kat sini http://kesumaangsana.blogspot.com/2013/10/terima-kasih-atas-doa2-semua-yer.html. Neway alhamdulillah dier dah ok & kembali ceria !

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 01. 2013

      kita layan pizza kt selau mahal kalau beli sedap memang sedap geee

      Reply to this comment
  14. hafiz

    Nov 01. 2013

    Buat dengan air tangan sendiri lagi nikmat..l

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 03. 2013

      save budget malah rasa gembira bila mereka makan hasil air tangan kita

      Reply to this comment
  15. TehR

    Nov 01. 2013

    memang rugi la kalau siapa yang ada masa
    tapi tak mahu mencuba

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 03. 2013

      benar itu saat ini kita akan rasa rugi cuba cari masa dan kejar masa dan buat sesuatu kelak kita tak sedar benda ini boleh datangkan hasil yang lumayan suatu hari nanti.

      Reply to this comment
  16. Mizz Aiza

    Nov 01. 2013

    malam tadi aiza tak boleh komen di blog suri, keluar error.. senang sekarang dah ada e-book untuk belajar buat pau dan pizza yang sedap..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 03. 2013

      blog ini memang perob maaf sangat wahai cik aiza.. masalah teknikal.video toturial .kalau ada masalah kita boleh berhubung dengan penulisnya.

      Reply to this comment
  17. faizal

    Nov 01. 2013

    saya suka makan ban dan pau.

    Reply to this comment
  18. ajumohit

    Nov 01. 2013

    memang teringin nak belajar dengan kakak saya, seronok sebab anak2 pun suka makan

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 03. 2013

      rugi kalau tak belajar tambah anak dah besar mesti tengah ada selera nak makan tu

      Reply to this comment
  19. puteri kasih

    Nov 01. 2013

    buat sendiri lagi sedap kan..yang penting ada keinginan untuk belajar 🙂

    Reply to this comment
  20. ohcikgu

    Nov 01. 2013

    kena rajin mencuba..baru jadi pizzanya tu..hehe

    Reply to this comment
  21. Ismail N

    Nov 01. 2013

    Cuti sekolah nanti boleh ler start belajar buat bun, pau dan pizza ehh.. suka kawe dgn ketiga-ketiga nya tu.

    Reply to this comment
  22. Strider

    Nov 02. 2013

    macam menarik idea tu..tapi saya kurang minat dalam memasak..hehe

    Regards,
    -Strider-

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 03. 2013

      kita boleh buat jika ada kesungguhan 🙂 kalau kita banyak alasan susah kita maju dna dapat duit. heeee..

      Reply to this comment
  23. SYa Isya

    Nov 03. 2013

    sekarang semua dah senang, dah ada panduan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 03. 2013

      mudah kita nak ikut satu persatukan tanpa rasa was-was apa lagi teknik ni smeua dari yang pakar

      Reply to this comment
  24. Khairul Zamri

    Nov 03. 2013

    dah lama tak datang sini jenguk kak hehe

    Reply to this comment
  25. papa mifz

    Nov 03. 2013

    wife belajar sesuatu masakan tuh samaada dari keluarga ataupun google jer…hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      itu dari orang belajar dari pelbagai rujukan kalau nak belajar teknik betul inilah barangnya..mereka belajar dan pemgalam berkerja dengan chef pula.

      Reply to this comment
  26. okje

    Nov 03. 2013

    Menang suka kalau tengok roti….tapu hati belum terbukak hati nak belajar…..Tunggu bread maker dulu boleh? Hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      adeh jer okje ni bukan selalu tengok masuk dapaur jer..apa lagi cepatlah tukar menu baharu

      Reply to this comment
  27. Bahrain

    Nov 04. 2013

    wah! memang best dapat buat bun and pizza sendiri…

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 04. 2013

      pau pun best semua ada kita boleh buat jual semua benda kt rumah

      Reply to this comment
  28. Wan Gerrard

    Nov 04. 2013

    dah lama tak makan pizza

    Reply to this comment
  29. Joe

    Nov 04. 2013

    Pizza tu ala Itali ke? Kalau pakai resepi maple, berminat je.. Haha

    Reply to this comment
  30. Anim

    Nov 05. 2013

    jalan2 ipoh, susahnya nak cari kedai makanan orang melayu..
    cam nak cuba je suri untuk persediaan penghijrahan tahun depan..

    Reply to this comment
    • Suri

      Nov 06. 2013

      mudahlah saya ada di ipoh tapi pi area mana tu yang tak ada kedai makan tu?

      Reply to this comment
  31. ahmadyani

    Nov 05. 2013

    Lebih baik makan bun buatan sendiri kerana kita tahu apa bahan yang digunakan.

    Reply to this comment
  32. PCL

    Nov 05. 2013

    kalau dah pandai jgn lupa bawa masa blogger garhering bila2 ada kelapangan.

    Reply to this comment
  33. Izzuddin Fauzi

    Nov 06. 2013

    Hebat bebeno testimoni nie… Hehehe…

    Reply to this comment
    • Suri

      Jun 19. 2014

      ia benar kalau tak masakan saya buat menjadi 😉 kita sendirilah kena cuba tak akan nak tengok orang lain berjaya buat jerr kot heee…sampai bila dah 😉

      Reply to this comment
  34. encikarman

    Nov 06. 2013

    elok2 lah buat gath, bagi makanan nih.. nak gak rasa

    Reply to this comment
  35. ajumohit

    Nov 06. 2013

    bestnya pandai baking ni, mmg teringin nak belajar buat pau dan roti 😉

    Reply to this comment
  36. resep kuliner

    Dec 11. 2013

    Ingin rasanya makan pizza

    Reply to this comment
  37. resep kuliner

    Dec 11. 2013

    Ingin rasanya makan pizza

    Reply to this comment
  38. ema

    Dec 12. 2013

    beli mudah…tapi kerajinan tu agak payah…hehehe

    Reply to this comment
  39. ledibed

    Dec 15. 2013

    kalau rajin semua benda menjadi.. kalau malas semua benda x menjadi..

    Reply to this comment
    • Suri

      Jun 19. 2014

      jangan cipta alasan kalau tak sampai bila kita tak dapat apa-apa tetap macam dulu juga

      Reply to this comment
  40. Amanina

    Dec 19. 2013

    tahniah,, menjadi juga. ada gambar tu x? mesti sedapkan 🙂

    Reply to this comment
  41. hanari

    Mar 11. 2014

    Paling praktis memang dengan membeli jadi langusng makan, namun alangkah bagusnya apabila bisa membuat sendiri dan syukur-syukur bisa untuk bisnis.

    Reply to this comment
  42. zara

    Apr 06. 2014

    Dah terer nanyi tak perlulah pergi ke pizzahut atau dominos pizza lagi

    Reply to this comment
  43. bimbel online

    May 16. 2014

    hmm boleh dcoba

    Reply to this comment
  44. brohantu

    Jun 18. 2014

    Boleh cuba ni mana tahu sedap

    Reply to this comment
    • Suri

      Jun 19. 2014

      asal nak cuba memang gerenti sedap heee..seba saya berjaya buat perisa inti didalamnya

      Reply to this comment
  45. yandi

    Aug 16. 2014

    pasti bisa kalau punya niat untuk belajar buat bun pau dan pizza dengan sungguh-sungguh dan bisa menjadi hobi dan bisnis

    Reply to this comment
  46. Mazni Azmi

    Aug 19. 2014

    Kalau belajar buat pau dan menjadi..

    2 orang paling gumbira dalam rumah

    ANak anak dan suami

    Suami tak yah kelaur awal pagi cari sarapan dihujung minggu.

    Anak anak pula seronok sebab dapat makan masakan maknya

    Memang betul sekarang ni air tangan ibu dah kurang sebab rata rata ibu sibuk bekerja.

    Reply to this comment
  47. Nurul Fazreen Othman

    Oct 15. 2014

    Kalau ade kemahuan.. In Shaa Allah bleh berjaya

    Reply to this comment
  48. SuperNifz

    Nov 28. 2014

    Zamam IT nih segalanya di hujung jari ajer… mereka yang tak pernah kenal tepung gandum pun leh hasilkan pizza ala2 org Italy tuh taw….

    Reply to this comment
  49. islam di dadaku

    Feb 12. 2015

    segala panduan buit duit dah tersedia tunggu apa lagi

    Reply to this comment
  50. Asmaul Husna

    Jul 07. 2015

    mari kita ber dzikir ,,dengan asmaul husna

    Reply to this comment

Leave a Reply