Suri Suka Tanam Bunga

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Cak! Suri amat rindukan blog. Hakikatnya backup blog cahayacinta.com lama masih bermain diluar kelopak mataku ini. Hati kecil penat merintih.

Tak mengapalah  sungguhpun ini adalah blog baru admin akan usahakan mencari auranya kembali. Ya, agak sukar untuk Suri mulakan rentak seperti blog lama. Ada perasan tak? Ini semua gara-gara yang lama tak dapat di lepaskan. Cubalah bayangkan entri dari tahun 2009 sampai pertengahan tahun ini semua itu melibatkan naluri dan perasaan.  Cewah!

Cinta terlarang youtube  lagu sini entri yang lepas tiada kaitan dengan naluri admin andai kalian beranggapan ada haa.bagi admin senyum dulu ok 🙂 sila abaikan ia kerana dalam fikiran hanya terbayangkan entri dan blog lama.

(tapi untuk kongsikan masalah cinta anda bolehlah  hantarkan ke email suri tarak hal punya)

Suri Suka Tanam Bunga? Suri masih termanggu depan laptop pasal apalah keyword ini banyak sangkut?

Maka sepertinya untuk mengubat hati dan perasan.. Suri menggambil cara mencari sesuatu untuk merawat hati yang lara dengan menanam, menjaga pokok bunga ros dirumah malah baru sahaja semalam Suri menambahkan koleksi bunga ros di taman mini Suri.  Oh, so sejuk pangg! sepuluh kali bagi sedar itu semua dia yang belanja tau hii…

Dia : Esok kawan awok kata ada bunga ros kat johor mesti awok sanggup pergi ke sanakan…?

Suri : Argh, Suri mengulum senyum dan tertawa lalu matikan kata dengan berdegung tak salahkan 😛

suri suka tanam bunga

Ini pokok bunga ros suri

Dia: Kenapa beli kat sana? padahal dekat Ipoh Jalan Kuala Kangsar tu punyalah berlambak.

Suri : Sebab Ipoh sepokok RM15.00 sanggup?

Dia: oh, yer habis Sungai Buloh?

Suri: Sepokok RM9.00 cun tak sambil meng”up” kan ibu jari sendiri.

Dia: Wah banyak-banyak murah 🙂

Suri: Nanti kita serbu lagi..sambil buat aksi Rumahtangga Bahagia Kaedah Asmara Mata

Terima kasih untuk sahabat blogger Akuro San yang memberikan cadangan untuk Suri ke sungai buloh. Bila ingat bunga terus meleju ke blog mymekar katanya dia dapat tau dari Akubiomed

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

37 Responses to “Suri Suka Tanam Bunga”

  1. Bahrain

    Oct 29. 2013

    Takpe, perlahan nanti dapat lah rentak tu balik dalam blog nie..hehe suka juga bunga tapi takut tak terjaga kalau tanam kat umah..haha

    Reply to this comment
  2. hafiz

    Oct 29. 2013

    belum boleh tanam bunga sangat tapi tanam pokok kantan adalah depan rumah

    Reply to this comment
  3. faizal

    Oct 29. 2013

    banyak hari sudah saya cuba masuk ke blog suri, tetapi tidak kesampaian. hari ini baru boleh datang…

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 29. 2013

      masalah blog saya tak boleh tinggalkan komen atau apa? heeeee ker sb faizal bz sebab tu tak kemari? kalau ada apa2 masalah ttg blog saya bagi tahu ya

      Reply to this comment
      • Mizz Aiza

        Oct 30. 2013

        aiza pun klik url blog suri dari komen yang suri tinggalkan di entri aiza, tapi tak boleh masuk juga tadi.. nasib baik aiza letak blog suri dalam bloglist aiza, terus aiza klik link entri suri dan dapatlah masuk komen..

        Reply to this comment
  4. ledibed

    Oct 29. 2013

    lady pun suke tnm bunger.. tp agk sukar nk tnm.. huhuhu

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 30. 2013

      sukar nak tanam tengok jenis bunga ada mudah hidup ada tak kena cuaca apa2 tu ada cepat mati …cuba lagi

      Reply to this comment
  5. raudzah

    Oct 29. 2013

    kita pun suka tanam bunga..tapi roses kita dah tak ada lagi coz tak ada tempat nak tanam lah suri..dulu banyak sangat ..so colorful..

    Reply to this comment
  6. ajumohit

    Oct 29. 2013

    kat sg buloh memang banyak pilihan pokok bunga ni suri

    Reply to this comment
  7. Vee

    Oct 29. 2013

    bunga ros saya dah mula nak berkembang …

    Reply to this comment
  8. puteri kasih

    Oct 30. 2013

    nanti nak tanam bunga ros jugalah..sebab kat laman sekarang ni belum ada bunga ros

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 30. 2013

      ayuh tambahkan bunga di taman anda heee.. banyak pilihan warna tau

      Reply to this comment
  9. Mizz Aiza

    Oct 30. 2013

    cantik bunga ros yang suri tanam.. berkembang mekar di halaman rumah..

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 30. 2013

      semekar hati tuan yang menanamnya. mana ada cantik biasa sahaja aiza.

      Reply to this comment
  10. sensasi2020

    Oct 30. 2013

    Blog Suri dah berubah wajah nampaknya…semoga mendapat tempat di hati pengunjung. Biasalah tu perempuan, memang suka tanam bunga…kalau lelaki suka tanah pokok buah. Selera masing-masing…

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 30. 2013

      saya setuju dengan pandangan bro. suami suka tanam buah mangga hee…

      tak kisah apa pun boleh buat asal ada minat

      Reply to this comment
  11. Norasikin

    Oct 30. 2013

    Kat kampung saya kiri kanan depan belakang atas bawah berderet-deret nursery. Ntah pehal agaknya ramai yg bukak bisnes tu kat sana. Kebanyakkannya jual pokok hiasan. Pokok bunga banyak jugak. Yg paling banyak pokok buah-buahan dan sawit. Pokok mata kucing depan rumah saya ni yg sedang berbunga lebat ni saya beli kat nursery sebelah rumah. Singgit je. Tgok la gambar anak saya dengan rakus memetik buah mata kucing ni.
    http://westernfood.yolasite.com/index/buah-mata-kucing

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 30. 2013

      mudah nak dapat bunga di sana tak perlulah pergi jauh ya 🙂

      seringgit murahlah sangat jangan samapi tak tahu nak letak mana pula hee..

      ps:saya masig gagal untuk tinggalkan komen d blog kak asal yer tengok komen “selalu sedang RELOAD”

      Reply to this comment
  12. kakiblog

    Oct 30. 2013

    ada orang berpendapat..tanam pokok buah lebih baik daripada tanam pokok bunga..

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 30. 2013

      ya sebab pokok buag tanam ada hasilnya.pokok bunga pula kalau di tanaman mendatangkan kepuasan dan kegemmbiraan.

      Reply to this comment
  13. AUC

    Oct 30. 2013

    lelaki x suka taman, tapi dlm hati ada taman

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 30. 2013

      taman mereka kalau keluar ayat romantik memang cairlah isteri di rumah apa lagi anak2nya

      Reply to this comment
  14. syaifuddin alias

    Oct 30. 2013

    saya tak suka bunga lebih2 lagi bunga yang berbau

    Reply to this comment
  15. TehR

    Nov 01. 2013

    tanam rumput pun boleh
    sekarang ni sedang tunggu rumput belalai gajah tumpuh pucuk

    Reply to this comment
  16. Irwan Alessa

    Nov 01. 2013

    Suka dengan pokok ros.. Kat kampung mak rajin tanam pokok bunga.. Lawa, sejuk mata memandang..

    Reply to this comment
  17. Hafizul

    Nov 06. 2013

    Perempuan dan bunga memang tak boleh dipisahkan..huhu

    Reply to this comment
  18. hannyabdullah

    Dec 01. 2013

    Bestnya tengok orang tanam bunga menjadi

    Sis kalau tanam apa-apa tak lama hidupnya..hehehe..orang kata panas tangan..hurmm entahlah

    Reply to this comment
    • Suri

      Feb 25. 2014

      saya tak panas tangan tapi malas juga keluar rumah nak siram. kalau keluar rumah tahu lah mesti leka belek pokok lama2 heee

      Reply to this comment
  19. hanari

    Mar 11. 2014

    Menanam bunga memang merupakan keasikan tersendiri, apalagi yang bunganya bagus dan berwarna warni.

    Reply to this comment

Leave a Reply