2 Teknik Pemalas Membakar Lemak Dan Mengecilkan Perut

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku Alhamdulillah.

Saban hari Suri menyelak surat khabar rasa muak dengan pelbagai program dan produk dalam dan luar negara yang menawarkan budget pelangsingan badan yang cukup istimewa dan tidak kurang  hebatnya juga jualan herba tradisional dan moden  yang menjanjikan dapat membantu “membakar lemak dan mengecilkan perut” kepada pelanggan dengan harapan kita akan tertarik kepada iklan tersebut.

  • Penggambilan ubat-ubatan

Tahukah anda tabiat dalam pengambilan ubat-ubatan dalam bentuk kapsual, tablet dan berbentuk serbuk sebenarnya boleh mendatangkan kesan burukan kepada tubuh badan anda. Ya, mungkin kesan yang dapat anda lihat proses penurunan berat badan anda akan berkurangan beberapa kg tapi fikirkanlah kembali jika pengambilannya tidak mengikut saranan doktor yang benar-benar pakar dalam hal tersebut. Pernahkah anda mendengar beberapa kes kematian dek kerana ubat cepat kurus. Jangan terperanjat sekiranya kesannya boleh  membawa maut kepada si pengguna dan terdapat juga beberapa kes kegagalan fungsi buah pinggang  akibat dari  kandungan yang terdapat dalam ubat kurus tersebut.

Membakar Lemak Dan Mengecilkan Perut

Tak takut ker?

  • Pusat Pakar Pembentukan Badan

Jika anda mempunyai sumber kewangan yang kukuh ia memang tempat yang sesuai bagi anda melakukannya.Tapi tidak bagi golongan yang berpendapatan sederhana. Tahukah anda berapakah sesi untuk permulaan membakar lemak dan mengecilkan perut. Ya, mungkin untuk permulaan anda di kenakan potongan harga yang rendah namun untuk ke sesi yang seterusnya pertambahan budget hanya semata-mata untuk kelihatan kacak dan cantik semakin tinggilah nilai ringgitnya! Tidak dapat di nafikan sebahagian dari anda berjaya mendapat bentuk badan yang di idamkan tapi bagaimana pula dengan individu yang masih GAGAL dalam program tersebut? Adakah wang anda akan dapat di kembalikan? atau anda rasa cukup setakat ini anda melanggan dan bertidak mengikut diet sendiri tanpa  memikirkan kesan yang bakal anda terima selepas perberhentian drastik dari program tersebut natijahnya berat badan anda akan naik secara mendadak.

Dua cara ini boleh anda jalani dengan kaedah yang betul jika ia benar-benar selamat untuk anda akan tetapi saranan yang terbaik adalah menjalani proses pembakaran lemak dan mengecilkan perut dengan cara alami. Tahukah anda menurut Hafiz Wasa dengan beberapa orang testimoni terdekatnya telah berjaya menguruskan berat badan dengan cara yang paling mudah tanpa menggunakan 2 Cara Pemalas Membakar Lemak Dan Mengecilkan Perut.

Untuk lebih pendedahan berani download – sini

P/s:  Kalau berborak tak tahu pula penat, cuba bersenam aerobik pagi-pagi malu sajer..

 

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

94 Responses to “2 Teknik Pemalas Membakar Lemak Dan Mengecilkan Perut”

  1. Hafiszan Kamarudin

    Oct 14. 2013

    lemak yang banyak membahayakan kesihatan, jadi bakar lemak itu dengan teknik betul. Yang kurus tiada lemak 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 17. 2013

      ada lemak yang lebih tu kena buang hee..yang baik tu perlu tapi sedikit untuk membantu kita tak terlalu sejuk.

      jom bakar lemak

      Reply to this comment
    • Ezlaila

      May 28. 2014

      Betul tu, lemak yang berlebihan adalah punca kepada pelbagai jenis penyakit merbahaya seperti penyakit berkaitan jantung. Tapi nak cari penyelesaiannya juga perlu penelitian agar tidak mengundang masalah yang lain pula.

      Reply to this comment
  2. Myra Jay

    Oct 14. 2013

    Dulu myra xpercayakan sebarang ubat2 kurus smua sbb akan ada side effect, tp lepas kenali Shaklee terus jatuh chenta 🙂
    Kurus secara sihat

    Reply to this comment
  3. Zawiah

    Oct 14. 2013

    saya cuma buat angakt badan separuh hingga lutut utk kempiskan perut … mmg berkesan n nak buang sisa mknn pun senang jer …

    Reply to this comment
  4. yumida

    Oct 14. 2013

    byk skrg kan ubatan utk kurus ni
    bersenam n jg pemakanan cara terbaik utk berdiet kan kak
    salam aidiladha kak

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 17. 2013

      ya jaga badan nak kawal mana patut..yang degil2 kena buang jauh – jauh 😉

      salam untukmu jua

      Reply to this comment
  5. Zuan

    Oct 15. 2013

    den suka cara kardio.. tak berkenan nak burn duit untuk produk produk yang belum tentu sahih keberkesanannya walaupun ada testimoni

    Reply to this comment
  6. Nazri

    Oct 15. 2013

    Banyak da kes rosak buah pinggang akibat ubat-ubat yang dijual di internet. Ubat-ubat yang diambil tanpa nasihat doktor bertauliah ni merbahaya untuk tempoh yang lama. Kadang-kadang tengok ubat-ubat tu xda kelulusan KKM pun

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 17. 2013

      ya benar tanpa ada kajian terperinci semua boleh jadi bahaya pada pengguna

      Reply to this comment
    • Suri

      Oct 26. 2013

      itu yang bahaya bila kita ambil sambil tuli tengok orang nak kurus kita main rembat tapi tak tahu usul mana datang ubat itu.belum tahu lagi uabt tu ori ke sebaliknya ..

      pendek kata bahaya ambil ubat tanpa saranan doktor

      Reply to this comment
  7. ajumohit

    Oct 16. 2013

    hahahha sesekali jogging di pagi cuti mmg menyegarkan, setakat ni dah 2 minggu masih boleh bangun pagi and buat exercise, mesti bajar lelelmak ni hahah

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 17. 2013

      bajar tu apa sis aju?

      jom sesekali tak boleh bagi ,lemak ini bermanja

      Reply to this comment
  8. Ayie Abas

    Oct 16. 2013

    sesuai utk org yg berlebihan lemak pd badan. 🙂

    slmt hari raya aidiladha 🙂

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 17. 2013

      ya untuk nak dapatkan berat ideal amat di galakkan juga
      ya salam aidiladha untk kamu juga 😉

      Reply to this comment
  9. Mizz Aiza

    Oct 16. 2013

    ubat kurus tu hanya untuk kesan yang sementara saja.. elok amalkan bersenam dan menjaga pemakanan seimbang untuk kurus..

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 17. 2013

      kurus oh kurus bahaya kalau amlkan mana tahu stop naik pula oh tak..

      Reply to this comment
  10. papa mifz

    Oct 16. 2013

    PM dalam usaha menurunkan berat badan jugak , tapi masih tidak berjaya…huhu

    Reply to this comment
  11. kakiblog

    Oct 17. 2013

    banyakkan puasa sunat..boleh juga kurang berat badan

    Reply to this comment
  12. munir ardi

    Oct 17. 2013

    ini cocok dengan aku yang malas berolahraga

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 17. 2013

      boleh cuba produk atas biasa aja kalau mahu 😉 jangan putus asa

      Reply to this comment
  13. hafizmd

    Oct 17. 2013

    Ubat kurus mmg perlu dielak…yg penting ada ilmu utk kurus…tu lagi bagus =)

    selamat berjaya suri!

    Reply to this comment
  14. Hafizul

    Oct 17. 2013

    Biasanya bersenam aje..hehe..ubat ubatan tu ada part jugak kena tengok dan perhatikan..

    Reply to this comment
  15. TehR

    Oct 17. 2013

    molek sangat untuk bakar lemak perut
    cara angkat kaki lurus bila sedar dari tidur juga bagus
    boleh kempiskan perut

    Reply to this comment
  16. Cikgu Hairul

    Oct 17. 2013

    makanlah bila rasa lapar, berhenti sebelum kenyang.. tips ni kalau kita amalkan, insyallah lemak takmo lekat lagi kat badan.

    Reply to this comment
  17. okje

    Oct 17. 2013

    Suri….entah bilalah perut okje ni nak kempis hehe…..makannya banyak, sit up tak jugak hehe camne tu?

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 18. 2013

      alah okje beli je produk atas tanpa ubat diet lagi bagus cubalah !

      Reply to this comment
  18. mummydearie

    Oct 18. 2013

    Memang langsung tak boleh percayalah advertisement yang melambak-lambak tentang menguruskan badan, membakar lemak dan sebagainya. Kalau sekali tengok advertisement tu memanglah rasa tertarik tapi kesannya belum tentu lagi.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 24. 2013

      memaglah ornag nak laku maca macam ada tarikan hee…baik cara ALAMI itu lebih jimat dan bagus kesan lama dna berpanjangan

      Reply to this comment
  19. Norasikin

    Oct 19. 2013

    berbulan-bulan nak turunkan 3 kg, balik kampung dua tiga hari dah balik asal

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 24. 2013

      haa..sabarlah kena tahan juga tu hee..

      ps:saya berkali2 ke blog kak nor atapi ruang komen asyik “reload” bukan tak mahu singgah dna komen tapi tulah lagu tu jer huhu..

      Reply to this comment
  20. Ummi Hanie

    Oct 20. 2013

    lepas brsalin ni azam nak kurus! yeeha! 😉

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 24. 2013

      amin rezeki anak tu..moga terrus dengan usaha tu nnti 🙂 terbaik cara alami 🙂 seperti ebook atas

      Reply to this comment
  21. zik

    Oct 20. 2013

    mesti ada kesungguhan, kalau dah mind set mahu bakar lemak, tak mau perut nampak buncit.. mesti usaha punya… orang lelaki jerla yang selalu malas.. hehe

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 24. 2013

      lelaki pompuan sama jer heee kalu malas sampai bila tarak hasil

      Reply to this comment
  22. raudzah

    Oct 24. 2013

    my treadmill dah lama tak bersentuh..selepas puasa dah malas..next week start baloik..kena kuatkan semangat..

    Reply to this comment
  23. ajumohit

    Oct 24. 2013

    memang nk kurus owhhh mampukah diri ini mengikut tips suri ni huhu

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 25. 2013

      ha…mesti boleh punyalah..jangan mudha mengalah dapatkan sahaja segera belum harga bakal di NAIKKAN :p

      Reply to this comment
  24. Anak Askar Pencen

    Oct 25. 2013

    Kalau serius nak kurus, memang kena disiplin yang tinggi. Konsistensi juga perlu dikekalkan. Kalau tak, memang tak kemana usaha nak mendapatkan bentuk tubuh yang diimpikan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 25. 2013

      ya kurus kena ketat2 barulah menjadi.kalau kurus cepat pakai ubat kurus luah bahaya hoo…biar cara alami lagi baik

      Reply to this comment
  25. KesumaAngsana

    Oct 25. 2013

    tq share & mohon doakan kesembuhan Adik juga yer

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 26. 2013

      ka
      Sama-sama kembali. ya saya doa dia selamat menjalani harinya selalu.moga di permudahkan 🙂 amin

      Reply to this comment
  26. Jasa SEO

    Oct 25. 2013

    makasih tipsnya 🙂

    Reply to this comment
  27. ema

    Oct 25. 2013

    tak berani nak makan sebarang ubat kalau nak kurus..baik bersenam…tp bab senam tu perlu push sikit..kalau tak malas nak buat.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 26. 2013

      mesti buat hari-hari kalau di biarkan selang sehari tak buat ut nama hangat-hangat panas jer tahi ayam pastu terus malas hu..hu,.

      Reply to this comment
  28. encikarman

    Oct 25. 2013

    kurus cunn ooo….dan juga seksi

    Reply to this comment
  29. Ismail N

    Oct 25. 2013

    Kawe suka membesarkan perut jer 😀

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 26. 2013

      si dia masak sedap tuh.. 🙂 alhamdulillah hati juga sila kawal berat badan dengan sebaik boleh

      Reply to this comment
  30. blogger lelaki

    Oct 26. 2013

    semua tu nak kena ada duit..hu3

    Reply to this comment
  31. MissPuanYati

    Oct 26. 2013

    Makan ubat-ubat kurus memang cepat turun.. tapi banyak kesan sampingan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 26. 2013

      jangan terpengaruh benda cuma sekelip mata..ada duit bolehlah kalau stop tiba-tiba apa punca kita nak cari huhu…

      Reply to this comment
  32. Anim

    Oct 26. 2013

    pernah buat pelangsingan dalam blanket..
    setiap kali mai pusat kecantikan tersebut, asyik ada benda nak kena add on..kita kerja makan gaji, payahle..
    yg tak tahan bila kena ikut diet depa…
    memang payahlah suri kalau tak de disiplin diri dan duit!

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 26. 2013

      ya saya tahu ada pengalam dari orang di sekeliling heee..pas ok dia add itu ini pastu kata ada vaucer padahal benda dalam tak sedar dia kata kita amat perlukan rawatan tu sb badan kita blh..blh..blh padahal satu dua rawatan dah cukup..kita kene di pancing..

      kalau bab duit memang cara mereka cari palanggan benda semua bukan kena buat sehari 2 minggu ada makan masa 3 ke 4 bulan bayangkan berapa rm kita terbuang kat situ.kalau kita mampu tak jadi masalah 🙂

      Reply to this comment
  33. Joe

    Oct 29. 2013

    Makan banyak sangat pil boleh rosakkan buah pinggang.

    Reply to this comment
  34. haidar

    Nov 09. 2013

    kalau sudah olahraga baiknya tahan untuk nafsu makan he he

    Reply to this comment
  35. hanari

    Mar 11. 2014

    Susahlah membakar lemak dengan berolahraga, sudah berusaha sangat keras namun tidak berkurang-kurang juga.

    Reply to this comment
  36. tips-tips kesehatan

    May 16. 2014

    sebaiknya diit makanan yang sehat

    Reply to this comment
  37. Salam

    Kawalan berat badan sinonim dengan cara pemakanan yang sihat.

    Makan secara sihat akan membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat disamping mengambil supplement tambahan sebagai medium pencairan lemak tepu dan mencegah lemak daripada berkumpul.

    feel free to visit my blog: http://vitafeez.com/rasa-lain-macam-dengan-herbalax-shaklee/

    salam perkenalan
    feez razak

    Reply to this comment
  38. Aishah Ahmad

    Aug 20. 2014

    Kalau rajin, buat plank.cepat surut perut.

    Reply to this comment
  39. syamila

    Sep 14. 2014

    kalau ada anak kecil…senang nak bakar lemak yg terkumpul…bersenam bersama anak2 sambil bermain kejar2… 😉

    Reply to this comment
  40. Rokiah Abdul Hamid

    Sep 28. 2014

    Jom bersenam..exercise 20minit sehari..barulah boleh diet..
    tapi kalau kuat makan juga..xtahula nak jawab mcmn

    Reply to this comment
  41. sekilass

    Sep 29. 2014

    makan ubat ke…bakar lemak kat pusat bakar ke apa ka..tapi kalau lepas dah kurus, makan macam tu juga, malas macam tu juga..gemok la balik nanti.

    Nak kata apa, kalau dah malas, jangan kan nak kurus, buat apa pun tak jadi weh.

    Reply to this comment
  42. mommylovehealthykids

    Oct 09. 2014

    saya nk sihat kalau gemuk mudah kene penyakit saya cuma amalakn suplemen semulajadi sahaja..walaupun lambat takpe yang penting selamat & harga kena pada tempatnya… 😉

    Reply to this comment
  43. nur razali

    Oct 12. 2014

    Pernah rasa gemuk dulu masa mengandung naik sampai 25 kg berat mse tu 86 kg..huhu, gigih nak dptkan berat ideal mse dlm pantang..pulun mkn sunquick dgn kerap2 susukan baby, Alhamdulillah turun 17 kg dlm masa sebulan, lepas tu ikhtiarkan dgn supliment semulajadi smpai la ke hari ni da dpt berat ideal 56 kg 🙂 Kene gigih nk kurus ni, amalkan pemakanan seimbang, gaya hidup sihat..In Shaa Allah berjaya

    Reply to this comment
  44. norulhuda

    Nov 10. 2014

    apepun usaha yang kite buat untuk kurus, penting untuk kite konsisten, sabar n jgn sesekali give up, nak kurus ni kite lawan ngn diri sndr..susah tu memangla no pain no gain…

    Reply to this comment
  45. faridah

    Dec 03. 2014

    nak kurus kene usaha…tak leh harapkan produk tapi tak kawal makan n bersenam…
    kalau tak kawal mgkin lambat sikit kesan nak kurus tu…apa2 pun cuba utk konsisten…

    Reply to this comment
  46. wahyu

    Jan 18. 2015

    kebetulan pengen bikin sixpack perut gimana ya

    Reply to this comment
  47. myliferia

    Feb 25. 2015

    Memang ramai orang yang badan kurus tapi part perut tu memang tak dapat nak sembunyi…

    Reply to this comment
  48. syutrav

    Feb 25. 2015

    lemak berlebihan memanglah menjadi masalah besar tapi bagi seorang pekerja dengan tingkat setres yang cukup tinggi seperti saya makan banyak menjadi sebuah asupan energi hahha

    Makan > kenyang > Kerja > Pusing > Makan lagi > gendut lagi > pusing lagi >> makan lagii
    hahahha

    Reply to this comment
  49. musadun

    Jun 05. 2015

    pada saya. biar lambat asal gunakan teknik yang betul, sihat, dan selamat.

    Reply to this comment
  50. Asmaul Husna

    Jul 07. 2015

    mantaap,,,,mari berdzikir dengan Asmaul husna

    Reply to this comment
  51. cik tom

    Nov 06. 2015

    suri mmg dh super ramping..hehee

    Reply to this comment
  52. si bongkok

    Nov 21. 2015

    Wah terbaik teknik nie…kalo gabung dengan teknik formula kurus sambil makan nasi yang saya tahu nie bleh SADO badan saya nie.. 😀

    Reply to this comment
  53. Surat alwaqiah

    Feb 07. 2016

    nice info gan
    this article is very helpfull thanks for sharing this article
    surat alwaqiah
    asmaul husna
    ayat Qursi

    Reply to this comment

Leave a Reply