Teknik Menjana Pendapatan Pasif Dengan Goyang Kaki

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Kehidupan sekarang memerlukan kita menukar corak dari berharap pada satu kerja sahaja. Tahukah anda untuk tidak berharap pada tumpuan satu kerja terdapat dua sumber pendapat yang perlu kita ketahui sebelum mempelajari sumber buat duit dengan lebih serius lagi.

Apakah sumber-sumber pendapatan tersebut:-

Pendapatan aktif.
Apabila seseorang itu berkerja di bawah majikannya seperti berkerja di pejabat, sektor perkilangan, perguruan, pembinaan yang mana mereka ini akan mendapat gaji pada setiap hujung bulan ataupun awal bulan. Pendek kata jika anda berkerja anda akan mendapat gaji, tiada berkerja tiada bergaji.

Pendapatan pasif.

Apabila seseorang itu ingin menyewa iklan di mana-mana bahagian di blog anda. Ia bergantung selama mana pelanggan itu ingin beriklan.  Sekiranya tidak ada orang ingin beriklan di blog anda bermakna tiadalah anda menjana wang tersebut dari internet. Pendekatan yang mudah selagi ada tarikan pelawat ke blog anda maka potensi anda untuk menjana wang adalah tinggi.

Bagaimana membina pendapatan pasif ?

Ia bergantung kepada perkara apakah yang anda minat. Bisanya perkara yang anda minat itulah mampu menjana sumber pendapatan anda secara berterusan. Namum begitu ia memerlukan usaha itu berjalan secara berterusan tanpa henti dan bersungguh-sungguh. Jangan terkejut sekiranya pendapat pasif ini juga sebenarnya boleh mangalahkan gaji pekerja berpendapat aktif 🙂

Ketahui 9 Langkah Pendapatan Pasif  di laman ini.

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

26 Responses to “Teknik Menjana Pendapatan Pasif Dengan Goyang Kaki”

  1. AUC

    Sep 26. 2013

    hmmm goyang kaki dapat duit 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 26. 2013

      kera sekarang pelru ada pendapatan sebegini..tak perlu kerja kelur rumah heee

      Reply to this comment
  2. blogger lelaki

    Sep 26. 2013

    bleum ada pendapatan pasif lagi ni..hu3..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 26. 2013

      ayuh buat mana tahu ada bakat dalam yang terpendam ker…cubalah dulu

      Reply to this comment
  3. Hazmin Hamudin

    Sep 26. 2013

    Goyang kaki dapat duit tu sape xnakkan. Mungkin jadi penari yang bergoyang kaki boleh jgk dapat duit. haha

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 26. 2013

      jahit kerja gayk goyang kaki tu bg minat jahit ni mudah kat alam google sahajakan senang pendapat sampingan rugi kalau tak buat hiii

      Reply to this comment
  4. Akuro San

    Sep 26. 2013

    ramai yang patut cuba mencari pendapatan pasif sekarang nih. maklumlah, harga barang da makin mahal.. jadi kena lah bijak untuk meneruskan hidup…

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 26. 2013

      ya mesti bijak cari peluang kalau boleh mulakan dari sekarang agar akan dtg kita tak desak dalam sumber kewangan kelak

      Reply to this comment
  5. Juan

    Sep 26. 2013

    wow dengan goyang kaki ja cukup, perghhh, hehehe

    Reply to this comment
  6. Azie

    Sep 26. 2013

    Sekarang bisnes beli dan jual barang je suri. dapatlah tambah duit poket sikit.

    Pastu melabur sikit. cita2 ku memang nak jadi bisnes woman ececececccceehhh.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 27. 2013

      boleh sahaja kalau kena pada minat dan usaha boleh jalankan tu 🙂

      Reply to this comment
  7. Rina

    Sep 27. 2013

    Pendapatan pasif merupakan cara yang bagus untuk meningkatkan penghasilan tanpa perlu banyak mengeluarkan tenaga dan waktu
    Insya Allah kita mampu 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 27. 2013

      benar semua ada hadapan kita cuma buat dan buat secara berterusan

      Reply to this comment
  8. TehR

    Sep 27. 2013

    masih sedang mencuba juga pendapatan pasif ni
    walau pun orang lain dah lama dapat

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 27. 2013

      mesti boleh kata orang mencuba kalau tak cuba kita tak tahu..rezeki akan hadr pada sesiapa berani mencuba dan berusaha 🙂

      Reply to this comment
  9. puteri kasih

    Sep 27. 2013

    semakin ramai yang cuba untuk mendapatkan pendapatan pasif ni kan 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 27. 2013

      sebab manusia sekarang memerlukan wang untuk membina masa skrg dan akan datang

      Reply to this comment
  10. titan

    Sep 27. 2013

    bab goyang kaki tu gua belum belajar lagi..hoho

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 27. 2013

      makan teh sambil goyang kaki pun tak blh ker? kekekek…

      Reply to this comment
  11. Norasikin

    Sep 28. 2013

    Mak saya dah berpuluh tahun menjana pendapatan dengan goyang kaki. Tapi beberapa tahun kebelakangan ni dah tak perlu goyang kaki lagi sebab dah pakai mesin jahit elektrik

    Reply to this comment
  12. Hafizul

    Sep 28. 2013

    Hehe..betul tu Suri..kena usaha secara berterusan..hehe

    Reply to this comment
  13. sabree hussin

    Sep 28. 2013

    kalau sambil goyang kaki ni biasanya tukang jahit

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 05. 2013

      saya tukang jahit…dalam masa sama jana duit dari blog..duit masuk jer tu best

      Reply to this comment

Leave a Reply