Segmen – Saya Mahu Ditegur

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku

Ini adalah contest eyriqazz kedua yang saya sertai. Bagi anda yang ingin tahu contest ini mengetengahkan Segmen – Saya Mahu Ditegur” Tidak kisah apa yang ingin anda utarakan memang nampak gayanya  blog baru seperti ini amat molek untuk di perbaki lagi dan lagi.

Serius saya tidak mahir dalam memperbaiki kod html dan sebagainya namun saya berharap saya akan dapat mempelajari dari blogger yang berada di sekeliling saya atau mungkin anda salah seorang darinya. Jauh di sudut hati saya berharap sangat agar blog cahayacinta.com ini akan lebih baik dari pembinaan cahayacinta.com yang sebelumnya. Segala sokongan dan kritikan anda untuk blog ini amat saya hargai.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

51 Responses to “Segmen – Saya Mahu Ditegur”

  1. raudzah

    Sep 24. 2013

    Honestly kita suka blog yang simple suri..tak banyak iklan and ofcourse background. putih..Blog ni dah ok..cuma terlalu simple..header kena perbaiki coz nak bagi nampak ceria sikit…

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      awak jadi tukang buat header utk blog saya boleh hik..hik..pst..kot2 ada orang baik hati nak taja header blog cc mana tahu kanss..

      Reply to this comment
      • raudzah

        Sep 25. 2013

        kita tak pandailah awak..blog sendiri pun tak berapa nak lepas. he..he….nway wajah baru ni better..

        Reply to this comment
  2. Mus

    Sep 24. 2013

    mungkin boleh cari theme yang lebih feminim

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      satu cadangan yang bagus. agaknya theme apa yang sesuai utk blog macam ini?

      pst..ada tapi masih belum pandai nak guna pakai yang ini dulu. terima kasih 🙂

      Reply to this comment
  3. KesumaAngsana

    Sep 24. 2013

    slmt bersegmen yer

    Reply to this comment
  4. Bahrain

    Sep 24. 2013

    salam singgah sini..

    sedikit teguran

    1) better letak header kasi meriah blog.
    2) Sidebar pula macam ada benda yang kosong, boleh isi apa2x yang ptot.

    Itu sahaja.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      andai awk padai blh buatkan utk saya satu keh..keh..keh.. oh ya terima kasih 🙂

      saya nak tukar si debar “Archives” dan “Meta” di bawah “Footer”

      saya note 🙂

      Reply to this comment
  5. puteri kasih

    Sep 24. 2013

    selamat bersegmen…semoga nanti dapat banyak feedback 🙂

    Reply to this comment
  6. Norasikin

    Sep 24. 2013

    Blog suri baru berhijrah. Tunggu la siap baru sesuai ditegur kaw kaw punya

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      haa.. belasah jer 🙂 tahulah tengah bawa beg berbondong2 ke laman cinta 2 🙂 terima kasih tak sangka org lama kenal sejak pertama kali berblog tegar dtg sini cewah :

      Reply to this comment
  7. blogger lelaki

    Sep 24. 2013

    blog ni dah okey sgt dah dimata saya..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      ok hurm…mata saya mmg keror gamaknya…terima kasih

      Reply to this comment
  8. ajumohit

    Sep 24. 2013

    semoga teguran membina dapat memperbaiki pencapaian blog suri ini

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      miss ajumohit
      amin, cepat2 setel blog bab edit bagai malas nak hadap lama2…anak saya pula 2 ke 3 hari kurang sihat huhu…

      terima kasih

      Reply to this comment
  9. Zawiah

    Sep 24. 2013

    dah wajah baru yer . nape x de follower … saja cari perkara nak ditegur … heheheee …

    fb – zawiah sandi

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      wah itu dia cikgu sudah datang!!!!!

      ayoha sy mahu lari.. yelah…dah tukar..tu yg mabok kejap..

      Reply to this comment
  10. AUC

    Sep 24. 2013

    teguran saya yg x seberapa…

    1. latarbelakang tu nape separuh je, cer full kan.
    2. suka dgn theme ala magazine ni, kena godek tu…

    Reply to this comment
    • AUC

      Sep 24. 2013

      tambah sikit lagi… ikan nuff yg kat bawah tu cer letak tak celah post kat homepage tentu lagi cantik

      Reply to this comment
      • Suri Surihatiku

        Sep 24. 2013

        iklan nuff suka buat hal..nanti saya tarik tangan dan kaki dia supaua dok situ diam2 terima kasih…bersungguh benar mr auc bg teguran 🙂 terima kasih

        Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      latar belakang dah di full kan..tahu2 malam2 ni saya tengok cuba mana yang serasi..

      ala2 majalah gitu..ah, ya lah banyak benda nak hadap lagi hua..

      terima kasih.. dah tukar so apa ceter?

      Reply to this comment
      • AUC

        Sep 24. 2013

        hmmm mcm x kena pula backgroud dia dgn theme ni :), byk pulak komennye hehehe

        Reply to this comment
        • Suri Surihatiku

          Sep 25. 2013

          kena pilih gelap utk latarnya supya blog tak berat masa loading huhu… cet bgi link latarbelakang yg warna gelap keh..keh..keh..

          silakan tak kisah mana pun 🙂

          Reply to this comment
  11. Sop

    Sep 24. 2013

    blog suri kategori mantap dah nih 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      masih mencari bahagian mana yang kurang …rumah baru ada sahaja yang nak cuba itu ini ..terima kasih 🙂

      Reply to this comment
  12. Mohd Shubhi

    Sep 24. 2013

    Blog ini bertemakan cinta. Rasanya design atau themenya tak nampak macam sedang bercinta. Betul juga sebagaimana teguran yang lainelok jika diletakkan header yang bercinta.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      alahai..header cinta sedang saya usahkan..bila nak buat tak tahulah..sekarang badannya kurang sihat,terima kasih 🙂 walaubagaimanapun akan saya usahakan 🙂

      Reply to this comment
  13. Azie

    Sep 25. 2013

    Salam pagi suri, hehhehe

    Reply to this comment
  14. hafizul

    Sep 25. 2013

    Hehe..saya akan cuba carikan masa nak join segmen menarik ni..hehe

    Reply to this comment
  15. Anarm

    Sep 25. 2013

    Bila masuk blog ni terus scroll atas bawah.. rasa macam takde apa nak dikomen.. theme rasanya dah ok.. lain2 pun ok jugak..

    Cuma bahagian sidebar nampak kosong sangat.. Mungkin boleh isikan dengan apa2 widget yang sesuai..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      masih ada kosong wah terima kasig anarm saya akan cuba usahakan untuk penuhinya

      Reply to this comment
  16. papa mifz

    Sep 25. 2013

    salam…

    wah sudah tukar kulit baru nampaknya…cantik jugak…:)

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      wsalam.sesekali mau judi rama2 pula asyik kepong jer heee mesti tukarlah heee..terima kasih

      Reply to this comment
  17. Khairul Zamri

    Sep 25. 2013

    saya suka blog akak lagi2 theme baru ini huhu

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      orang suka saya ambil masa untuk suka..heeee..terima kasih

      Reply to this comment
  18. eyriqazz

    Sep 25. 2013

    Teguran :

    1) Nama blog unik. Cantik
    2) Template blog blom cukup menarik especially love2 kiri dan kanan yang berwarna hitam
    3) Header tiada. First impression

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      tindakan segara:
      * YeY
      *asih tercair-cari yang mana sesuai
      *rata-rata komen itulah yang mendapat banyak respon. Sedang mencari waktu free nak baut ni huhuhu..

      alhamdulillah terima kasih atas tegurannya 🙂

      Reply to this comment
  19. akubiomed

    Sep 25. 2013

    Ramai yang sudah komen. Harap dilaksanakan penambah baikan.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      header saya kena ambil masa untuk lakukannya..terima kasih ab.semua perlu di ambil perhatian..

      latar belakang perlu juga tu heee..

      terima kasih pada memberikan komen

      Reply to this comment
  20. Untuk mak sedara saya yang comel selamat hari lahir dari kami JB 🙂

    Reply to this comment
  21. Norazizah

    Sep 25. 2013

    Salam, Nor pun join segmen ni :).
    Komen daripada Nor :
    1. Blog boleh tengok di mobile.
    2. Penampilan di mobile tidak sama dengan desktop.
    3. Loading ok di desktop dan agak lambat mobile.

    Selamat bersegmen 🙂

    Reply to this comment
  22. kakiblog

    Sep 25. 2013

    blog ini jauh lebih baik dari yang dulu..

    saya pun dah tak tahu nak tegur kat mana..

    Reply to this comment
  23. Naimah Wahab

    Sep 27. 2013

    Salam CahayaCinta,
    Blog ni simple dan senang nak baca entry. 🙂

    Reply to this comment
  24. Kimi Jamai

    Sep 28. 2013

    Blog suri ni mmg dah ramai org bualkan.. femes! haha.. Design pun cantik.. tulisan pun sedap mata memandang.. Nice.. 8/10!

    Reply to this comment
  25. jaakechik

    Sep 28. 2013

    Salam Sabtu dari jaakechik.

    jaa datang dari segmen yang sama jugak.

    http://www.jaakechik.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    komen jaa untuk blog ni :

    blog ni dah perfect, tak perlu komen banyak2. Cuma di bahagian side bar tu aje yg nampak terlalu simple dan kosong. maybe boleh tambah sesuatu yg menarik disitu.

    Reply to this comment
  26. Ummi Hanie

    Sep 28. 2013

    as salam suri,

    wah rumah dah cat baru yer. totally different.

    nanti kat sidebar tu leh tambah2 widget seperti recent post, post popular, arkib dan fanpage FB jika ada.

    dan header cun akan dtg yer 😉

    penulisan mmg dah menarik… layout latar putih pun dah kemas 😉

    Reply to this comment
  27. Khadeejah Hasmad

    Sep 29. 2013

    Salam Cik Puan,

    Saya datang dari segmen yang sama 🙂

    Oleh kerana saya masuk via mobile, nampak comel. Cuma header je takda

    Reply to this comment
  28. Propa

    Oct 30. 2013

    saja2 Google blog malaysia yg PR3, blog ni tersenarai.. tahniah..

    Reply to this comment

Leave a Reply