Job Dari Rumah Membantu Saat Terdesak

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Minyak naik, tambang bas naik, susu anak pun naik harga tunggu kurang beberapa ringgit sahaja barulah borong tiga ke empat pekat itu baru sorang, jika single wang tampungan untuk sendiri pun mahu juga. Teringin nak bergaya juga bukan nak harapkan duit wang saku dari keluarga ataupun wang pinjaman pelajaran. Boleh dikatakan hampir semua barang telah naik harga. Sekiranya kita dari golongan yang sederhana sedikit sebanyak masalah ini akan terhimpit.

Jika kita pergi ke kedai membawa wang bernilai RM50.00 ataupun RM100.00 Suri rasa barang yang kita dapat jumlahnya terlalu sedikit. Ini disebabkan nilai harga barang makin tinggi di pasaran. Jika di bandingkan dengan dahulu note yang di bawa ke kedai terasa lumayan kini barang yang di bungkuskan untuk kelengkapan dapur buat isteri, kehendak  anak-anak yang perlu di penuhi, kelengkapan untuk menyiapkan tugasan terasa lumyan saat sekarang ia umpama mimpi di siang hari..

Kerja Part-Time Di Rumah
Suri rumah, pesara, pelajar & sesiapa sahaja yang ingin bekerja dengan keselesaan di rumah sendiri. Join Sekarang!

Pengharapan terhadap nilai barang dapur, pakaian, penyediaan tempat tinggal, kemudahan asas kini bukan satu omongan kosong yang kita akan hidup mewah sentiasa. Perlu di ingatkan kebergantungan pada “wang simpanan” akan habis juga sekiranya kita tidak bijak menyimpan, mencari sumber yang kekal berpanjangan pasti kita akan kehabisan bekalan kelak.

Detik inilah kita harus berkerja keras. Bukan bermaksud keluar mencari kerja tetapi melakukan kerja di mana-mana sahaja di mana ada capai internet. Kata orang sekarang juga anda boleh bermula!  Job dari rumah tidak memerlukan anda untuk pergi berjumpa dengan orang awam tetapi ia memerlukan kerajinan anda untuk berkerja. Bagaimanapun ia bergantung kepada diri anda juga.

Alhamdulillah sumber kewangan yang masuk ke dalam akaun Suri semakin menggembirakan hati. Jadi inilah salah satu sumber pendapat saya secara berterusan. Untuk sedikit pencerahan tentang jobdarirumah anda boleh rujuk entri ini. Berkenaan bayaran yang sebelumnya anda bolehlah ke ini, ini, ini dan sini 

Jika anda berminat ayuh daftarkan di sini.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

41 Responses to “Job Dari Rumah Membantu Saat Terdesak”

  1. nazray

    Sep 23. 2013

    belum ada waktu yang sesuai lagi untuk buat ni, tapi akan dicuba untuk side income. Mana tahu kan. 😀

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      eh jangan tunggu cepat buat duit masuk segera 🙂 tak mahu ker?

      Reply to this comment
  2. Zawiah

    Sep 23. 2013

    perlukan masa tanpa gangguan utk melakukannya … dlm perancangan .

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      ayuh bangkit suri rumah boleh jana apa lagi anda blogger mesti boleh punyalah 🙂

      Reply to this comment
  3. blogger lelaki

    Sep 23. 2013

    setuju dgn nilai wang kini dan semakin mengecil.setakat RM50 tu seklai pergi pasar..tak payh fikir dah nak ada baki…hu3

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      haa..kalau ada berapa sen sahaja nghee..adatlah tu dulu dna sekarang memanh jauh beza..jaid sb itu kita mesti ada sumber pendapat yang lebih meyakinkan 🙂

      Reply to this comment
  4. kakiblog

    Sep 23. 2013

    kos hidup meningkat maka pendapatan mesti meningkat juga..kalau tak kita hidup dalam kesukaran

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      ia sangat membantu,kalau review kita jumpa jdr boleh di percayai 🙂 rugi kalau kit atak mencuba..kalu dah cuba baru tahy hasilnya lumayan.

      Reply to this comment
  5. Mizz Aiza

    Sep 23. 2013

    aiza baru bercadang untuk join..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      azie boleh jonit tk kira peringkat umur semua benda boleh jalan.tunggu lama-lama tarak guna meh heeee

      Reply to this comment
  6. pahan

    Sep 23. 2013

    amboi banyak nya tag ni.hehe. kak suri, job dari rumah amat2 membantu kita 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      ya harap kita akan mampu menjana wang dari laptop.tak perlu cari ekrja luuar kalaud ah bersara nanti.pelajar boleh cuba

      Reply to this comment
  7. ema

    Sep 23. 2013

    Alhamdulillah murah rezeki suri, job di rumah dengan jom niaga sama ke suri?

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      kedua dua tak sama, berbeza hee… jdr tak sebumbung pun dengan jon niaga. tapi kedua boleh menaja wang dari rumah. pendek kata kedua boleh jana duit 🙂 dua program yang boleh pergi jauh

      Reply to this comment
  8. Hafizul

    Sep 23. 2013

    Yeahhh Jobdirumah ni memang sangat2 membantu..hehe..

    Reply to this comment
  9. ohcikgu

    Sep 23. 2013

    setuju. bila dapat..rasa seronok la plak kejap..

    Reply to this comment
  10. yumida

    Sep 23. 2013

    aah…jobdirumah ni mmg terbaik

    Reply to this comment
  11. puteri kasih

    Sep 23. 2013

    memang sangat membantu..sekarang ni pendapatan sampingan memang penting kan 🙂

    Reply to this comment
  12. raudzah

    Sep 23. 2013

    Kita tengah belajar strategy yang betul suri..ramai yang berjayakan..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      belajar dan jangan pernah berhenti tengah jalan cuba buat satu dulu heee

      Reply to this comment
  13. nizam ijam

    Sep 23. 2013

    mesti dah banyak income ni..hehehhe

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      alhamdulillah bolehlah lepas untuk bayar hosting dan dominan untuk tepoh 3 tahun hiiii

      Reply to this comment
  14. papa mifz

    Sep 23. 2013

    mesti income JDR sudah saing-saing bro Titan kan…:)

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      kita tak boleh nak ikut rentak orang sebab maisng-masing punya cara tersedri dan rezki masing-masing. yang penting kita berusaha kalau kita nak capai target lebih 🙂

      Reply to this comment
  15. f@is

    Sep 24. 2013

    Ada juga niat nk join =) tp belum berkesempatan lg..nice sharing..

    Reply to this comment
  16. Khairul Zamri

    Sep 24. 2013

    wahhh theme baru ke nie kak cantik laa

    Reply to this comment
  17. yadisuciyadi

    Sep 24. 2013

    aah…jobdirumah ni mmg terbaik

    Reply to this comment
  18. Nisa

    Sep 24. 2013

    Ada planning untuk buat. Kita lihat dan tunggu :3 Doakan saya dimurahkan rezqi.

    Reply to this comment
  19. Kamal Mustafa

    Sep 25. 2013

    Pendapatan sampingan dapat juga membantu disaat kita kesempitan wang.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 25. 2013

      bila di perlukan kita akan rasa beruntung inilah saanya penting ada rm terdesak

      Reply to this comment
  20. Ummi Hanie

    Sep 30. 2013

    JDr mmg boleh dipercayai dan membantu kembungkan sikit dompet 😉

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 05. 2013

      buat akan jana duit tak buat tak ada hasillah..serius memang menakjubkan !

      Reply to this comment
  21. queen hakimah

    Feb 17. 2015

    camner nk join ekk

    Reply to this comment

Leave a Reply