Pengalaman vs Buat Duit Dengan Blog

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Sepanjang menjadi blogger bukan sesuatu perkara yang mudah untuk kita berhenti dari blog. Sebab terlalu banyak permulaan masa dan wang yang perlu di korbankan. Boleh katakan sehingga saat ini begitu banyak kisah di lakar baik kisah suka sebab dapat menjana duit ini dan ini. Saat berduka pula bila mana bergelumang dengan alam blog yang semuanya bercampur aduk menjadikan kita lebih bijak dalam mata penulisan. Alhamdulillah segala ilmu yang ceduk dari sahabat blogger, pengalaman dan ilmu-ilmu baru yang Suri dapat belajar amat Suri hargai. Terima kasih untuk semua.

Jika bercerita tentang pengalaman, memang banyak sangat. Baru-baru ini blog yang di sayangi telah menghadapi serangan virus. Dan amat menyedihkan urusan perpindahan backup file..keselurukan control panel termasuk database yang berkaitan dengan entri tahun 2009-2013 segalanya masih tergendala. Kesannya yang mendalam masih terasa umpama di gantung tidak bertali. Sekarang blog yang kalian singgah ini umpama sebuah rumah kosong!

Jangan sesekali tewas wahai blogger diluar sana. Sebab itu salah satu blog saya Jangan Pernah Berhenti yang berjalan secara serentak dengan blog cahayacinta.com dahulu tetap berjalan seperti biasa cuma blogspot ini jarang di ketangahkan. Melainkan keadaan benar-benar terdesak. Ah, biarkan dan lupakan seketika. Kata orang yang pahit kita jangan peram tapi jadikan semangat untuk bangkit semula.

Hakikat yang sebenarnya Suri ingin cerita tentang contest terbaru yang bakal berlangsung di sebuah blog rakan kita ini.  Sepanjang Suri mengenali dia, rasanya inilah kali pertama  anjurkan contest di blognya. Sebagai tanda sokongan, awal-awal lagi Suri sudah hubungi rakan penulis kita ini untuk maklum padanya yang Suri nak jadi penaja contest mini tersebut.

Contest ini terlalu mudah dimana anda perlu menghasilkan artikel bertajuk “Apa yang saya belajar tentang buat duit dengan blogging”.  Harap maklum ini bukanlah contest yang berkisar tentang SEO, jadi Suri berpendapat semua orang ada peluang untuk menang.

Suri percaya sepanjang tempoh sahabat-sahabat blogger semua berjinak-jinak dengan bidang penulisan blog, sudah pasti segala bentuk ilmu baru yang telah dipelajari untuk buat duit dengan bloggingkan. Satu perkara yang buat Suri tertarik untuk jadi sponsor ialah sebab pertandingan ini lebih bercorakkan perkongsian, pengalaman, pengetahuan dan  tentang ilmu buat duit dengan blogging. Jika sebelum ini kita hanya mempelajari, mendapat ilmu itu hanya seinci seperti mini contest ini insyallah akan lebih banyak lagi ilmu yang kita akan dapat tangkap lagi.

Perlu di ingatkan contest ini berjalan dalam tempoh waktu yang singkat, iaitu selama 14 hari sahaja. Jadi apa tunggu lagi cepat-cepatlah sertai.

Maklumat lanjut http://www.sabreehussin.com

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

42 Responses to “Pengalaman vs Buat Duit Dengan Blog”

  1. sabree hussin

    Sep 22. 2013

    Salam Suri, terima kasih untuk artikel habahan ini, dan terima kasih juga sebab kesudian untuk menjadi salah seorang dari penaja 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 22. 2013

      wsalam.terima kasih banyak juga yang membantu rasa inilah salah satu peluang yang terbaik.harap ia membantu. mana kurnag maaf ya

      Reply to this comment
  2. gaara

    Sep 22. 2013

    sekarang ni tengah fikir idea untuk buat entri dan seterusnya menang dalam kontest ni..hehehe

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 22. 2013

      insyallah mesti boleh. serlahkan bakat dan tulis cukup biar penulisan dari hati baru aman dan bahgia nanti, semoga berjaya

      Reply to this comment
  3. adikensem

    Sep 22. 2013

    Terima kasih kerana sudi menaja. Sedang susun strategi posting artikel..huhu

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 22. 2013

      sama-sama kembali. biar gempak dan padat . kita jumpa entri yang bakal di buat nanti

      Reply to this comment
  4. blogger lelaki

    Sep 22. 2013

    teringin jugak nak join tu..sempat lagi kot nak cari idea nak karang baik punya…hu3

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 22. 2013

      semoga berjaya mana tahu ada tersangut sapa tak boleh kata apa kalau memang rezeki masing-masingkan

      Reply to this comment
  5. papa mifz

    Sep 22. 2013

    macam menarik jer contest tuh…okeh jap lagi den singgah…

    Reply to this comment
  6. Norhasniza Khalid

    Sep 22. 2013

    ok dear… mama dah keluarkan url tu.. nasib awak beritahu.. hihi, tak perasan tadi. Nanti boleh lah kita sama-sama bertukar komentar ye…

    salam perkenalan dari mama…. 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      alhamdulillah terima kasih mama, nampak gaya ada peluang kita kenal lama ni hee.. sayang kalau blog rajin update tapi tak buat lagu tuh.saya rasa sedih jer keh,keh, keh..

      oh ya salam kenal mama 🙂

      Reply to this comment
  7. zik

    Sep 22. 2013

    pastinya ada pahit dan manisnya… banyak entri dah hilanglah kan??

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      masih pada tapak yang lama…tunggu mereka pindahkan ke sini tu mak uik lama bebenar

      Reply to this comment
  8. Khairul Zamri

    Sep 22. 2013

    sy belum lagi buat tugasan ini hehe sibuknya saya

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      kita buat mana yang semat jangan di paksa2 yer dak 🙂

      Reply to this comment
  9. akubiomed

    Sep 22. 2013

    Menjadi diri sendiri adalah lebih baik. Keunikan cara penulisan adalah magnet untuk membaca dan kembali pada masa akan datang.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      wah mendalam sungguh kata yang di berikan.ya sy mesti kuat jika lebih 6 kali di godam dan hampir hilang nama cahayacinta.com dlm senarai hitam google tak bermakna saya mudah putus asa. kejadin blog hilang selama 4 bulan buat kita lebih saya dan hargai blog 🙂

      terima kasih bro ab anda memang pengikut cahayacinta.com sejak ia d tubuhkan. terima kasih.sungguh saya rasa terharu

      Reply to this comment
  10. raudzah

    Sep 22. 2013

    Yup never surrender Suri..tu semua adalah dugaan untuk menjadikan Blog Cahayacinta ni antara yang terbaik suatu hari nanti k…

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 23. 2013

      insyallah saya akan mencuba jatuh bangun saya berkat dari doa rakan dan insan yang tersayang..saya tak pandai apa cuma minat menulis lain cuma percubaan kalau ada rezki bertenggek mmg satu lumayan buat saya dalam dunia berblog.

      terima kasih atas sokongan raudzah dari saat ini..

      Reply to this comment
  11. Tuah

    Sep 22. 2013

    Nampak menarik contest ni, tapi macam tak sesuai pulak nak buat kat MC.

    Reply to this comment
  12. nizam ijam

    Sep 22. 2013

    terbaik… goodluck bro…

    Reply to this comment
  13. titan

    Sep 22. 2013

    ohh..sudah setat rupanya..

    Reply to this comment
  14. encikarman

    Sep 23. 2013

    ok ok.. bagus2. lih try skill menulis dan kongsi pengalaman.

    Reply to this comment
  15. Ismail N

    Sep 23. 2013

    Errkk..contest rupanya. Ingat ada pengalaman buat duit terbaru yg mahu dikongsikan ahak ahak.. Apa-apa good luck dan moga beroleh kejayaan.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      dah segala macam blog ini di cop buat duit , ya Amin walau ilmu baru tegah mendidih heeee, terima kasih

      Reply to this comment
  16. AUC

    Sep 23. 2013

    Moga berjaya…

    Reply to this comment
  17. kakiblog

    Sep 23. 2013

    saya sudah menyertainya dan berharap ramai lagi join..supaya Tuan Sabree pening kepala nak pilih pemenang..

    Reply to this comment
  18. hafizmd

    Sep 23. 2013

    yeay! saya dah turut serta…moga2 dapat meriahkan mini kontest ni…

    Reply to this comment
  19. sukma

    Sep 23. 2013

    dah lama tak menulis panjang-panjang, nampak menarik contest nie…..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      wah saya terasa sungguh ni benar ke saya tulis ini terlalu panjnang ke saya yang tak sedar diri keh..keh…asal dari artu lagi sy cuba masuk blog sukma tapi payah sangat nak tinggalkan komen? adakah malsah loading ker apa? maaf sangat-sangat..

      ayuh joint ini salah satu pelung blog kita dikenali 🙂

      Reply to this comment
  20. Nozi

    Sep 23. 2013

    Assalam Suri,

    Sedih tu mmg sedih kan kalo dah lama blog tu tetiba kena serang virus. Akak skrang maintain blog baru..gedungilmu dah tk wujud dah..sbb kena virus gak dulu. Frust dulu sampai tk berblog. Lps tu baru start balik.
    Bgs gak contest camni ek. Hmm..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      wsalam. saya suka blog gedung ilmu. cuba dapatkan balik. penat whoo kita tulis bertahun2 tapi tak dpt backup mmg agak terkilan dan sebal.. aik lama benar stop dr blog.tak apalah mula balik btw kak byk pengalam tulis entri dah tak jadi masalah lagikan..cuma tulah jgn layan emo sagat kalau layan satu kerja tak menjadi.. pendek kata org pernah mengalami shaja akan tahu huhu..

      selamat kembali ke dunia blog semua 🙂

      Reply to this comment
  21. Hafizul

    Sep 23. 2013

    Emm mintak jauh la blog pondok kecil dari godaan yang Suri tempuhi ni..hehe

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 24. 2013

      hee 2013 ini letusan yang paling teruk setakat ni.sebelum ni ada gak teruk sampai kena senari hitam dg google..tgu 3 minggu baru dilepaskan cc balik.tu jadi masa 2 tahun yang lepas..

      dugaan setiap org mmg berbezakan 🙂 insyallah klu kita redha dgn penulisan kita kata org hati mesti ikhlaskan walau berat ..

      Reply to this comment
  22. Irwan Alessa

    Sep 25. 2013

    agak sibuk sedikit dengan kerja, balik malam tidur.. buat entri pun via phone.. hmm

    Reply to this comment
  23. cik tom

    Nov 06. 2013

    cik tom jrg on9 n terlepas pndg bab contest niii

    Reply to this comment
  24. Mazni Azmi

    Jul 17. 2014

    Alhamdulillah dengan ilmu yang betul.. memang banyak peluang buat duit dari blog ni 🙂

    Modal ilmu dan pengalaman

    Reply to this comment

Leave a Reply