Potensi Bersara Wang Tetap Bercambah

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Wei..wei buat semak sahaja pandangan mata ini apakah perkara yang menyebabkan dia bertenggek atas jeriji besi rumahku ini. Mungkin enam ekor burung itu sedang mencari nafkah. Pendek kata mencari makanan untuk anak dia yang sakit atau mungkin dia sedang membawa anak dia jalan -jalan kerana musim hujan telah pun berlalu maka masa hujung minggu ini adalah waktu untuk menikmati bekalan yang di simpan, mencari lokasi rezeki yang baharu.

Kehidupan di masa hadapan tiada siapa yang berani menjangkakan maka sebab itu jika anda seorang yang bijak sudah tentulah segala perancangan dapat di susun dengan baik. Salah satunya berkenaan dengan sumber kewangan.

Pewaris kedai ummuainni.com

Begitu ramai orang berpendapat sumber pendapatan selepas bersara boleh sahaja dinikmati dengan jumlah tampungan kumpulan wang simpanan pekerja tapi tahukah anda sampai bilakah ia mampu menyambung kehidupan kita. Adakah untuk tempoh setahun, sepuluh tahun akan datang.. atau biar cukup makan sahaja? Tapi bagaimana jika sekiranya waktu tersebut anda mengalami masalah kesihatan yang agak kritikal jadi sudah semestinya wang yang mencukupi amat di buntukan.

Apa kata sambil duduk tanpa membuang masa itu anda lakukan kerja job dari rumah ataupun belajar dan mengambil upah menjahit pakaian wanita dan lelaki. Setakat percubaan saya sekadar suka-suka saya telah mencuba kedua kerja tersebut alhamdulillah semuanya benar-benar menjadi.

Bertindaklah sekarang kerana semua yang kita buat hari ini bukan terhenti setakat hari ini sahaja tapi memerlukan kerja secara berterusan. Anda buat anda dapat!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

34 Responses to “Potensi Bersara Wang Tetap Bercambah”

  1. puteri kasih

    Sep 21. 2013

    semasa muda nilah kita kena usaha cari duit lebih untuk bekalan masa tua nanti kan 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 21. 2013

      benar masa sihat dan ada kekuatan cukup kita kerja habis-habisan nant rehat lama sikit tak perlu susah payah

      Reply to this comment
  2. hafizmd

    Sep 21. 2013

    Plan mmg nak kena rancang…moga di hari tua aman damai =)

    Reply to this comment
  3. Vee Za

    Sep 21. 2013

    masa membataskan keinginan saya … sabar jer dulu

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 21. 2013

      tak mengapa ambil masalah jangan tertangguh lama klu buat cepat kita juga akan untung.

      Reply to this comment
  4. Mizz Aiza

    Sep 21. 2013

    gunakan peluang yang ada dengan semaksimum mungkin..

    Reply to this comment
  5. ahmadyani

    Sep 21. 2013

    As Salam…

    Berapa pun usia kita, selagi berdaya dan selagi masih ada nyawa, masih belum terlambat untuk berusaha mencari dan menambah sumber pendapatan.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 21. 2013

      wsalam kita mula dari sekarang tak perlu tunggu usia nak bersara nak mula terasa rugi pula hee..jom sertai kami 😉

      Reply to this comment
  6. Juan

    Sep 21. 2013

    saya sayang blog saya, hehehe

    Reply to this comment
  7. raudzah

    Sep 21. 2013

    jom suri sama-sama buat duit extra…kita pun tengah belajar-balajar nak generate income from Blog..harap-harap tak give up..he..he

    Reply to this comment
  8. kakiblog

    Sep 21. 2013

    saya tetapkan bersara awal dari bekerja makan gaji jika ada sumber pendapatan yang mencukupi untuk kegunaan hari tua..

    Reply to this comment
  9. f@is

    Sep 22. 2013

    lebih baik kalau duit smpanan 2 buat bisnes =) boleh juga tmpung kehidupan bila dh bersara kan he3

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 22. 2013

      eh boleh tak salah duti kita pandai2 uruskan dengan bijak

      Reply to this comment
  10. AUC

    Sep 22. 2013

    bekalan dunia utk akhirat, seiring seiya sekata…

    Reply to this comment
  11. blogger lelaki

    Sep 22. 2013

    aku amat berharap bila dah pencen nanti tak perlu bekerja lagi..duk rilek main dgn cucu je..hu3

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 22. 2013

      untung kalau ad cucu ramai wang pula penuh tang saku dan bamk keh..kehk..aku suka !

      Reply to this comment
  12. Rahmat Ariffin

    Sep 22. 2013

    Betul tu! Kehidupan masa depan tiada siapa yang tahu. Masih muda inilah kita perlu banyak berusaha mencari duit untuk masa depan. Apa pun akhirat jangan dilupakan juga…

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 21. 2013

      ya setuju biar seimbang kalau terlebih pun biar akhirat heee..

      masa muda sihat kita rajin dah tua byk amalan pula

      Reply to this comment
  13. Tuah

    Sep 22. 2013

    EPF memang tak cukup. Kena mula dari sekarang utk mencari pendapatan tambahan yg boleh terus disambung walaupun dah bersara nanti.

    Reply to this comment
  14. akubiomed

    Sep 23. 2013

    Rasanya perlu beralih arah dari mengejar trafik lebih baik menjual produk secara online. Tidak semestinya produk fizikal kerana ada macam produk online boleh dijual seperti perkhidmatan bina blog, buat header, setting SEO, Affiliates dan bermacam lagi.

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 21. 2013

      ya buat mana yang bro minat semua terpulang pada minat asal ok jalan kan terus usah teragak-agak.

      Reply to this comment
  15. Hafizul

    Sep 23. 2013

    Emm semoga saya diberi usaha dan semangat yang jitu dalam mengejar impian saya..hehe..

    Reply to this comment
  16. okje

    Oct 21. 2013

    Leceh jugak pakai komen box ni yeh Suri….asyik nk kena isi tempat kosong je hehe
    Nampaknya tgh promosi job dari rumah ni

    Reply to this comment
    • Suri

      Oct 21. 2013

      komen box utk elak spam uhu…

      benda akan ada sahaja setiap bulan tak ada masalah sebab permintaan tu sentiasa ada

      Reply to this comment

Leave a Reply