Kasut SPA

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Perempuan dan sepatu, kasut tumit rendah,  kasut tumit tinggi, selipar yang di atasnya ada bertepek bunga merah seketol atau teady bear bukan pula rumah sang tebuan memang  amat mereka gilai sama sekali.

Masih Suri ingat semasa Suri berkerja di Ampang, Kuala Lumpur asal team kami capai target maka mulalah hujung bulan tangan ini seoalah-olah berasap. Berasap sebab menunggu duit yang bakal kami terima. Masa itu kalau dapat capai target kami si gadis ayu masa tu akan peruntukan rm50.00 untuk membali sepasang kasut yang di idamkan di Sungai Wang.

Tidak kiralah apa yang di hajatkan dalam hati yang penting apa yang di inginkan mampu di gapai. Kalau kata kurang budget nak beli sesuatu maka pandai-pandailah pakai duit gaji yer tak.

Kasut SPA

Sudah melautlah pula. Blog ini selalu sangat sangut gambar “kasut SPA“. Punya fikir kemungkinan pelawat, pencari sedang mencari bagaimanakah agaknya rupa kasut SPA itu ya. Padahal dalam senarai lengkap iteam itu sudah Suri jelaskan cara berpakaian dari a sampai z sehinggalah ke pengalaman masa temuduga, perwatakan, cara menjawab soalan, rumusan dan sebagainya. Tapi masih ada yang gagal mencarinya.

Kasut SPA :-

  • Di bahagian hadapan kasut mestilah bertutup.
  • Sebaiknya berstokin.
  • Kasut biarlah berwarna natural.
  • Tidak terlalu tinggi atau terlalu rendah.

Last Suri pakai kasut SPA Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia ini masa ada temuduga di Perpustakaan Melaka.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

58 Responses to “Kasut SPA”

  1. masya

    Sep 19. 2013

    owhh ini ke kasut spa, bukan warna hitam ker?? konfius jap… warna putih mcm kasut nurse pulak.. tp nurse tak bertumitkan… lama sungguh x beli kasut mcm ni dan pakai

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 20. 2013

      nak juga jadi jururawat tapi dh lewat apply..ah..kasut nes putih jer mana blh pakai tumit tinggi bahaya ho nanti tersadong acam mana?

      Reply to this comment
  2. yui

    Sep 19. 2013

    yui pon ada kasut SPA..hihi

    Reply to this comment
  3. Norasikin

    Sep 19. 2013

    ada pulak yg dinamakan kasut spa?

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 20. 2013

      org tak mau namakan biau saya namakan di belog yg comel ini keh..keh.khe..

      Reply to this comment
  4. Irwan Alessa

    Sep 19. 2013

    woww.. keyword yang tak di jangka sangkut.. hehehe..

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      sangkut kalau kita ada pengalaman mmg best kongsi sama2 dpt untung

      Reply to this comment
  5. encikarman

    Sep 19. 2013

    comel kasut interbiew

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      haa..sekarang tak larat tinggi2 kalau temudga ada berani

      Reply to this comment
  6. Hazmin Hamudin

    Sep 19. 2013

    Ada pulak kasut SPA ye. Ingatkan kasut masuk SPA tadi. Hehe. Rupanya Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      orang nak temuduga dia mencari bagaimana kasut yg sesuai utk pi temudga…agknya la

      Reply to this comment
  7. KesumaAngsana

    Sep 19. 2013

    hehehe ingat kasut bendelah tadi… SPA ..

    Reply to this comment
  8. Zawiah

    Sep 19. 2013

    owh … kasut suruhanjaya perkhidmatan awam rupanya …

    Reply to this comment
  9. akubiomed

    Sep 19. 2013

    Cantik kasut SPA. Masih baru dijaga baik oleh tuannya. 🙂

    Reply to this comment
  10. Mizz Aiza

    Sep 19. 2013

    comel kasut tu.. 😀

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      kasut amat saya sayang. jarang beli kasut tutup jadi saya pilih warna putih dan hitam tapi lain design.terima kasih. putih kena pandai jaga klu tak cept nampk kotor..

      Reply to this comment
  11. papa mifz

    Sep 19. 2013

    SPA patut lancarkan kasut mereka sendiri selepas nih…hehe

    Reply to this comment
  12. Joe

    Sep 19. 2013

    Tak sakit kaki ke pakai kasut macam nie?

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      aduh…sama anak dara taka da hal skrg sy jarang pakai.kalau ada temuga saya akan pakai.. kalau tak tak der masa nak pakai bikin skit kaki.

      Reply to this comment
  13. Mak Lagenda

    Sep 19. 2013

    heh heh heh..ada gak org yg mencari kasut SPA yeh??

    Kasut SPA kan tu kasut utk tujuan formal la citer. Tertutup, tak terlalu tinggi dan berwarna hitam atau nutreal.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      orang cari kita tolong berikan pencerahan. mana tahu mak budak2 baru pertama kali nak pi temuduga kerajaan atau bukan badan kerajaan harp ia mmbantu..

      tepat kasut formal kee 🙂

      Reply to this comment
  14. Bahrain

    Sep 19. 2013

    owh, itu ke dipanggil kasut SPA…haha, anggapan meleset..haha

    Reply to this comment
  15. titan

    Sep 19. 2013

    hoho..orang perempuan dan kasutt..tak boleh dipisahkan.

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      ini kasut ada lain campak kt kampung, dlm tong sampah dan bgi kat anak sedara..

      Reply to this comment
  16. Bin Muhammad

    Sep 19. 2013

    Tak pernah masuk spa…hihi
    Ingatkan dalam spa xperlu pakai kasut…(kampungnya lah)

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      ha..masa temuduga kita kena pakai kasut..kt situ ada 3 org temuduga kita keh,keh..keh,,

      Reply to this comment
  17. ema

    Sep 19. 2013

    kasut utk dipakai masa temuduga kerajaan rupanya…hehehe

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      kerja apa pun kena pakai biar nampak lawo sikit geee.. kalau rajin lap2 sikit..

      Reply to this comment
  18. EIDA

    Sep 19. 2013

    hahaha.. betul2.. kasut nak interview mmg itulah cirinya….. ida beli masa nak interview lepas tu dah tak pakai pakai punnn.. huhuhuhu

    Reply to this comment
  19. Dja@Sishaza

    Sep 19. 2013

    Alahaii…mati2 ingatkan kasut utk ke spa kecantikan..tapi bila jumpa perkataan temuduga tu, barulah terfikirkan SPA yg itu… huhu

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 19. 2013

      ya kasut untuk pergi ke temuduga…spa saya tak ada pengalaman ke spa mesti geli2 badan di buatnya

      Reply to this comment
  20. MrJocko

    Sep 19. 2013

    Ingat kasut ni boleh buat rawatan spa… Ekeke

    Reply to this comment
  21. Juan

    Sep 19. 2013

    entry ni ada ciri ciri utk menguatkan lagi trafik, hehee

    Reply to this comment
  22. Khairul Zamri

    Sep 19. 2013

    teringat kekasih lama suke beli kasut camnie hahaha

    Reply to this comment
  23. puteri kasih

    Sep 19. 2013

    kadang-kadang kat keyword ni memang macam-macam yang orang akan cari kan 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 20. 2013

      itu bestnya paling tak kita ada topik nak buat dalam blog

      Reply to this comment
  24. zool

    Sep 19. 2013

    Kasut SPA camni ek.. hehehehe..
    ingatkan kasut nak pergi spa…

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 20. 2013

      nampak gaya saya kena buat diy kasut nak pi spa ar pula….sb dh ramai yang beranggap begitu

      Reply to this comment
  25. anif

    Sep 19. 2013

    Err.. Kasut SPA pun ada? Macam-macamlah carian orang di internet ni. 😀

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 20. 2013

      mereka memang pelik apa lagi susah nak di katakan nilah jawapan yang terbaik saya ada.. 🙂

      Reply to this comment
  26. Anim

    Sep 19. 2013

    ingatkan jenama baru..haha

    Reply to this comment
  27. Lyn&Trade;

    Sep 19. 2013

    Baru ini saya tahu apa itu kasut SPA 🙂

    Reply to this comment
  28. Sop

    Sep 19. 2013

    ooo itu lah kasut SPA
    ingat kasut SPA yg kat SPA yg urut2 tu.. hehhe

    Reply to this comment
  29. Mohd Shubhi

    Sep 19. 2013

    Baru tahu rupanya ada kasut SPA…ilmu baru. Ingatkan ada rawatan spa saja selama ini

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 20. 2013

      rawatan spa kena pi sana heee… ni kasut semua org mesti ada asal dia tutuo di hadan heee

      Reply to this comment
  30. Ismail N

    Sep 19. 2013

    Kawe ada interview la esok… errr pinjam kasut?

    Reply to this comment
  31. Hafizul

    Sep 20. 2013

    Ingatkan apa dia SPA ni..rupanya suruhanjaya tu..haha

    Reply to this comment

Leave a Reply