How Is My Condition?

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Empat hari Suri mendiamkan diri mungkinkah ada yang tertanya dimanakah diri ini menghilang.. atau sudah hilang aurakah untuk menuliskan bait kata di rumah yang baharu ini. Sebenarnya masih banyak yang perlu di rungkaikan tapi mungkin sedikit masa ia akan di ceritakan..

Salah satunya kesihatan anak Suri yang kurang memberangsangkan dan serentak dengan itu kesihantan Suri juga kelmarin agak tidak memuaskan. Jadi apa kata anda mencuba salah satu kaedah ini untuk memastikan condition anda apatah lagi anak-anak di bawah umur 6 tahun ke bawah memberikan perhatian pada paras demam mereka. Supaya anda bersiap sedia sentiasa dan tidak akan mengalami genjala kelam-kabut.

  •  Ini adalah Forehead thermometer.  Bagaimana cara menggunakannya 🙂
  • Ibu akan meletakkan Forehead thermometer di atas dahi saya.
  • Ibu memegang dan membiarkan ia melekat selama 10 minit sahaja.
  • Lihat satu gambar comel pingu Happy! sedia timbul maka catatkan. Maka itu adalah gambaran kepada condition saya anak anda.

 

MAKLUMAN:

Termometer dahi keluaran Bye Bye FEVER boleh mengenal pasti prestasi salah satu tahap kesihatan anak anda:-

1) Happy!  2)  Be careful   3) So Tired  4) Dangerous

Sekiranya tahap  kesihatan anak anda berada dalam keadaan  Be careful maka anda di sarankan memantau dia sekerap yang boleh dan langkah berjaga-jaga perlu di lakukan supaya demam anda anda tidak ke peringat yang lebih teruk. Ini kerana ia boleh mengancam nyawa si kecil, mendatangkan sawan dan sebagainya. Wahualam.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Advertisement

18 Responses to “How Is My Condition?”

  1. Rahmat Ariffin

    Sep 15. 2013

    Ada ya Thermometer macam nie. Pas nie x yah susah2 lah nak bawa gi klinik nak check tahap demam…

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 16. 2013

      untuk masa terdesak..klu suhu panas segera bawa ke klinik ya. jangan tunggu lama-lama

      Reply to this comment
  2. Dja@Sishaza

    Sep 15. 2013

    Lama benar x nmpk Suri ye….didoakan moga Suri dan anak cepat sembuh….bila dah ada benda2 macam ni di pasaran,makin mudah kita ibu2 ni bertindak segera 🙂

    Reply to this comment
  3. TehR

    Sep 15. 2013

    bagus benda ni
    maklum saja, anak2 tak pandai nak beritahu mereka tak berapa sihat

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 16. 2013

      selalu tgok dia lesu tu masanya dia keletihan selalu tahap berjaga2

      Reply to this comment
  4. Blogger Top Star

    Sep 15. 2013

    Baru tahu benda ni pun ada juga keluaran cool fever…belum pernah guna lagi ni. Semoga Suri dan anak cepat sembuh nanti.

    Reply to this comment
  5. cik tom

    Sep 15. 2013

    wah dah sihat ye..alhamdulillah 🙂

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 16. 2013

      cik tom dia masih demam selsema.. batuk kurang sikit..skrg saya masih pantau dia lagi..

      Reply to this comment
  6. ajumohit

    Sep 16. 2013

    alhamdulillah nmpknya blog dh kembali pulih, musim demam n batuk skrg ni kan suri, moga suri and anak segera sihat hndknya

    Reply to this comment
    • Suri Surihatiku

      Sep 16. 2013

      tidak pulih lagi masih baru lagi blog ini. ya musim ni satu rumah kena demam heee…

      Reply to this comment
  7. Khairul Zamri

    Sep 16. 2013

    first time tengok benda alah ni bgus leh guna kelak nie

    Reply to this comment
  8. Hafizul

    Sep 16. 2013

    Kalau dah ada anak kan, rumah macam-macam ubat ada..hehe..siap ada alat sama macam klinik lah pulak..semua tu berikan kita kemudahan bila terdesak mcm ni..hehe

    Reply to this comment
  9. Mus

    Sep 16. 2013

    menarik juga.. pasti anak-anak suka..

    Reply to this comment
  10. humbleyat

    Sep 18. 2013

    salam suri…
    hari tu sy tak dapat nak akses blog suri..rindi nak bc entri suri mcm biasa…
    semoga sihat selalu yek..
    yati pun kebelakangan ni sibuk amat,,
    sudah berhabuk blog huhu..:-)

    Reply to this comment
  11. akubiomed

    Sep 18. 2013

    Anak kecil mudah kena demam panas. Apa pun perlu peka perubahan kepada anak semasa demam.

    Reply to this comment
  12. okje

    Sep 18. 2013

    Dulu zaman anak2 kecik mmg banyak simpan termometer kat rumah ni Suri…la ni je dah tak de hehe

    Reply to this comment
  13. Mekar

    Sep 23. 2013

    besar dah anak suri

    Reply to this comment

Leave a Reply